Lev prvi put progovorio o Ozilu...

“Ranije, igrači su o povlačenju uvek razgovarali sa selektorom, a Mesut se odlučio za drugačiji korak. Uopšte nismo bili u kontaktu. A njegove izjave o rasizmu u reprezentaciji su preterane”, rekao je selektor Nemačke.

Fudbal 30.08.2018 | 22:30
Lev prvi put progovorio o Ozilu...
Selektor Nemačke Joakim Lev saopštio je spisak igrača na koje računa za predstojeće mečeve protiv Francuske u Ligi nacija 6. septembra, kao i tri dana kasnije protiv Perua u prijateljskoj utakmici.

To je prvo okupljanje "elfa" posle debakla na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Na spisku nema imena Mesuta Ozila koji se oprostio od reprezentacije posle brzog povratka Nemaca sa Mundijala.

Nova akcija reprezentacije Nemačke bila je dobra prilika da Lev prvi put progovori javno o Ozilovom postupku, koji je rekao da je takvu odluku doneo jer je "osećao rasnu mržnju i nepoštovanje".

"Bilo je izuzetno teško doneti ovu odluku, jer sam oduvek davao sve za svoje saigrače, trenere i dobre ljude u Nemačkoj. Ali kada visoki funkcioneri Fudbalskog saveza postupaju prema meni kao što postupaju, kada ne poštuju moje turske korene i sebično me koriste u političku propagandu onda je stvarno dosta. Rasizam nikada ne sme biti prihvaćen", izjavio je Ozil.

Joakim Lev je rekao da o nije razgovarao sa Ozilom o njegovoj odluci.

"Nije me pozvao, a u prošlosti to je uvek bio slučaj kada su igrači donosili odluku da se povuku. Zvao sam ga i poslao mu poruku, ali mi nikada nije odgovorio", rekao je Lev.

"Mesut se odlučio na drugačiji korak. Više puta pokušao sam da stupim sa njim u kontakt, ali to nije bilo moguće i prihvatio sam to", naveo je selektor Nemačke.

Lev je, međutim, oštro odbacio tvrdnje Ozila da je u selekciji Nemačke ikada bilo rasizma.

"Njegove izjave o rasizmu u nacionalnom timu su preterane. Od kada sam ja selektor niko nikada nije se požalio na tako nešto u timu, niti nagovestio o nečemu sličnom", rekao je Lev, koji selekciju Nemačke vodi od 2006. godine.

Ozil se našao na meti kritika u Nemačkoj nakon što se slikao s predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom uoči Mundijala u Rusiji.

"Ta fotografija koja se pojavila pred Mundijal je bila sporna. Mislio sam da možemo da se koncentrišemo na Svetsko prvenstvo, ali nam je sve to oduzelo mnogo snage. Ne kažem da je to izgovor za naše loše rezultate, ali je uticalo nas. Potcenio sam taj slučaj",naveo je Lev.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar