Еуфорија у Аустрији - сви виде Салцбург у ЛШ!

Медији у Аустрији већ су послали Салцбург у групну фазу Лиге шампиона.

Фудбал 29.08.2018 | 18:00
Еуфорија у Аустрији - сви виде Салцбург у ЛШ!
Велика еуфорија влада међу новинарима који су по насловима веома прецизни – време је да се прекине проклетство и да Салцбург уђе у Лигу шампиона.

Аустријски тим претходних 12 пута није успео да избори групну фазу елитног такмичења и сви се надају да ће 13 бити срећа. Међутим, шампиона Србије има другачији план.

Звезда је одиграла одличан меч у Београду и показала је да и те како може да се носи са фаворизованим клубом. На крају је утакмица завршена без голова, иако је било реално да се један нађе у мрежи голмана Цицана Станковића.

Дневни лист “Кронен цајтунг” пише да “Овај пут ћете успети”, алудирајући на пласман Салцбурга у Лигу шампиона. Они истичу и велику подршку спортиста из друге бранше, као штосу Доминик Тим (тенис), Штефан Крафт (ски скокови)…

“Остерреицх”, што у преводу значи Аустрија, наглашава да је коначно време да се прекине проклетство. Салцбург последњи пут ЛШ играо је сезоне 1994/1995.

По новинама могу се видети и наслови “Шампион жели да испише историју”, “Салцбург пред крунисањем”, “Време је за царску класу”…

У већини колумна спомињу се и потенцијални састави, па тако Аустријаниц у шпицу виде Милана Павкова, а не Немању Милића. Ипак, реалније је да “џокер” остане на клупи, а у стартних 11 буде “радилица”.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар