Euforija u Austriji - svi vide Salcburg u LŠ!

Mediji u Austriji već su poslali Salcburg u grupnu fazu Lige šampiona.

Fudbal 29.08.2018 | 18:00
Euforija u Austriji - svi vide Salcburg u LŠ!
Velika euforija vlada među novinarima koji su po naslovima veoma precizni – vreme je da se prekine prokletstvo i da Salcburg uđe u Ligu šampiona.

Austrijski tim prethodnih 12 puta nije uspeo da izbori grupnu fazu elitnog takmičenja i svi se nadaju da će 13 biti sreća. Međutim, šampiona Srbije ima drugačiji plan.

Zvezda je odigrala odličan meč u Beogradu i pokazala je da i te kako može da se nosi sa favorizovanim klubom. Na kraju je utakmica završena bez golova, iako je bilo realno da se jedan nađe u mreži golmana Cicana Stankovića.

Dnevni list “Kronen cajtung” piše da “Ovaj put ćete uspeti”, aludirajući na plasman Salcburga u Ligu šampiona. Oni ističu i veliku podršku sportista iz druge branše, kao štosu Dominik Tim (tenis), Štefan Kraft (ski skokovi)…

“Osterreich”, što u prevodu znači Austrija, naglašava da je konačno vreme da se prekine prokletstvo. Salcburg poslednji put LŠ igrao je sezone 1994/1995.

Po novinama mogu se videti i naslovi “Šampion želi da ispiše istoriju”, “Salcburg pred krunisanjem”, “Vreme je za carsku klasu”…

U većini kolumna spominju se i potencijalni sastavi, pa tako Austrijanic u špicu vide Milana Pavkova, a ne Nemanju Milića. Ipak, realnije je da “džoker” ostane na klupi, a u startnih 11 bude “radilica”.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar