Сума: Са Мирковићем нема шале, диже нас на виши ниво!

"Неће навијачи и људи ван клуба одлучивати о мом статусу", поручује Партизанов везиста.

Фудбал 30.08.2018 | 09:45
Сума: Са Мирковићем нема шале, диже нас на виши ниво!
Навијачи би рекли "сад или никад". Кад је услед повреде Марка Јанковића отворен конкурс за једну од крилних позиција Партизана пред реванш са Бешикташем, делу Гробара пао је на памет помало заборављени и у други план скрајнути Сејдуба Сума. Говорили су "да добије шансу, па ако нас уведе у Лигу Европе, све му је опроштено".

Омалени Гвинејац јесте допутовао у Истанбул, међутим, није прва опција код тренера Зорана Мирковића (у предности су Ђорђе Ивановић и Армин Ђерлек), ког - без обзира што неће бити стартер - хвали за промену амбијента у екипи после одласка Мирослава Ђукића.

"Веома добар тренер је Мирковић. Искрен, директан, поседује снажан карактер и може да подигне Партизан на виши ниво. Са оваквим шефом струке нема шале. Мислим да је то добро за нас. Да држимо концентрацију на терену. Први пут кад смо се видели, мало смо причали, али сам схватио какав је човек", усхићено говори Сума.

Статус најскупљег појачање у историји клуба из Хумске 1 није се променио рокадом тренера. Као што није играо код Ђукића, тако га нема ни у Мирковићевим плановима о чему сведочи чињеница да је засад одиграо само 45 минута у Земуну. Не љути се...

"Сви виде шансу да заиграју, а морају да буду спремни да је искористе кад је добију. Имамо доста играча у екипи, свако од нас је ментално чврст и зна како да одговори захтевима. Ако ме питате да ли осећам да би требало да докажем да сам играч за Партизан, рекао бих "нисам сад почео да играм фудбал". Дешавају се овакве ситуације у животу, многи играчи су се налазили у позицији у којој сам ја сад. Морам да будем стрпљив, да радим на томе да добијем прилику и кад се то деси да је искористим".

Ако се зна да у првој сезони није оправдао очекивања, а да на почетку друге не игра, не би требало да чуди што се завршних дана прелазног рока помиње да би бивши везиста Слована могао да промени средину (продаја или позајмица).

Ипак...

"Људи у Србији пишу и причају оно што желе. Да бисте добили информације на ову тему морате да питате клуб. Ја могу да говорим у своје име, не знам ништа о томе. Ако клуб одлучи онда је то главно. Неће навијачи и људи ван Партизана одлучивати о томе", самоуверен је Сејдуба Сума, који има још две године уговора са црно-белима.

ЈАК САМ У ГЛАВИ, БИЋЕ СЈАЈАН МЕЧ

Иако је питање да ли ће добити шансу и у другом полувремену, има оних који подсећају да је Сума лане, баш у ово доба године, пружао можда и најбоље партије у дресу Партизана, проткане головима на гостовањима Олимпијакосу и Видеотону.

Може ли то да понови?

"Нећу да кажем ништа на ту тему, знате каква је ситуација. Јак сам у глави. Знам шта морам да радим. А ако добијем шансу надам се да може да се заврши исто као у Мађарској пре 12 месеци. Чека нас изузетно важна утакмица. Дошли смо овде да бранимо наше интересе против великог клуба. Схватили смо шта нам је тренер причао минулих дана и могу да кажем да ће бити сјајан меч", добро је расположен Гвинејац.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар