Први њемачки списак послије катастрофе у Русији...

Јоги Лев увео тројицу дебитаната и вратио Санеа. . .  Лев није звао Кедиру, вратио Санеа! Фудбалер Јувентуса Сами Кедира није позван у репрезентацију Немачке за утакмицу са Француском у Лиги нација.

Фудбал 31.08.2018 | 08:15
Први њемачки списак послије катастрофе у Русији...
Немачка и Француска ће играти 6. септембра у Минхену у првом колу Групе 1 у Лиги нација.

После утакмице са Француском, Немачка ће 9. септембра играти пријатељски меч са Перуом.

Селектор Немачке Јоахим Лев је после дебакла на Светском првенству у Русији овог лета, на коме је његова екипа као бранилац титуле такмичење завршила у групној фази, у тим позао тројицу дебитаната: Тила Керера (Пари Сен Жермен), Каја Хаверца (Бајер Леверкузен) и Ника Шулца (Хофенхајм).

Позван је и Лерој Сане из Манчестер ситија, који није био на Мундијалу. У односу на тим у Русији, сада нису позвани голман Кевин Трап (Пари Сен Жермен), Марвин Платенхарт (Херта) и Себастијан Руди (Шалке).

Лев није могао да рачуна на Месута Езила и Марија Гомеса, који су се повукли из државног тима после Светског првенства.

На списку су чак деветорица играча испод 23 године, али ту су и искусни играчи попут голмана Мануела Нојера, Матса Хумелса, Тонија Кроса, Томаса Милера, Нилса Петерсена...

Два месеца после дебакла на Мундијалу у Русији селектор Немачке Јоаким Лев саопштио је први списак за предстојеће изазове. Искусни стручњак прво је заједно са директором репрезентације сео пред новинаре, поднео извештај о свему што је урађено у претходном циклусу, лоцирао грешке, а онда представио своје идеје за наредни период, притом одговарајући на нимало лаган питања представника медија. Све како ваља и како се ради у нормалном свету...

Суштина је да Немци нису правили превелике резове. Најзвучније име које изостављено - када изузмемо прецртаног Озила и пензионисаног Гомеза - јесте Сами Кедира. Лев је објаснио да је разговарао са шампионом из Бразила и изнео му своје планове о подмлађивању екипе на средини терена. Кедира, наравно, остаје на располагању, нити је он затворио врата националног тима, нити су овим непозивањем њему врата заувек затворена. 

Од играча који су били у Русији недостају још Руди, голман Трап и Платенхарт, дебитанти на списку су суперталентовани Каи Хаверц из Леверкузена, нови штопер Пари Сен Жермена Тило Керер и Нико Шулц, чији је развој успорила тешка повреда. На списку је поново и Лерој Сане, по многима Левов највећи кикс овог лета (скинуо га списка за Русију), односно Џонатан Тах, који такође није видео Мундијал.  

Све остало мање више остало је исто. Као водећа, убудуће, издвајаће се искусна петорка: Милер, Хумелс, Крос, Нојер, Ројс. А подршка ће им стизати у лику млађих снага попут Бранта, Горецке, Кимиха, Вернера... Нови класични нападач с којим Немци сада већ традициоинално кубуре биће Нилс Петерсен. Као Нојеровазамена позван је Марк Андре Ттер Штеген...   

Немачку у септембру очекује утакмица Лиге нација против светског шампиона Француске, а онда и пријатељски сусрет са Перуом.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар