Prvi njemački spisak poslije katastrofe u Rusiji...

Jogi Lev uveo trojicu debitanata i vratio Sanea. . .  Lev nije zvao Kediru, vratio Sanea! Fudbaler Juventusa Sami Kedira nije pozvan u reprezentaciju Nemačke za utakmicu sa Francuskom u Ligi nacija.

Fudbal 31.08.2018 | 08:15
Prvi njemački spisak poslije katastrofe u Rusiji...
Nemačka i Francuska će igrati 6. septembra u Minhenu u prvom kolu Grupe 1 u Ligi nacija.

Posle utakmice sa Francuskom, Nemačka će 9. septembra igrati prijateljski meč sa Peruom.

Selektor Nemačke Joahim Lev je posle debakla na Svetskom prvenstvu u Rusiji ovog leta, na kome je njegova ekipa kao branilac titule takmičenje završila u grupnoj fazi, u tim pozao trojicu debitanata: Tila Kerera (Pari Sen Žermen), Kaja Haverca (Bajer Leverkuzen) i Nika Šulca (Hofenhajm).

Pozvan je i Leroj Sane iz Mančester sitija, koji nije bio na Mundijalu. U odnosu na tim u Rusiji, sada nisu pozvani golman Kevin Trap (Pari Sen Žermen), Marvin Platenhart (Herta) i Sebastijan Rudi (Šalke).

Lev nije mogao da računa na Mesuta Ezila i Marija Gomesa, koji su se povukli iz državnog tima posle Svetskog prvenstva.

Na spisku su čak devetorica igrača ispod 23 godine, ali tu su i iskusni igrači poput golmana Manuela Nojera, Matsa Humelsa, Tonija Krosa, Tomasa Milera, Nilsa Petersena...

Dva meseca posle debakla na Mundijalu u Rusiji selektor Nemačke Joakim Lev saopštio je prvi spisak za predstojeće izazove. Iskusni stručnjak prvo je zajedno sa direktorom reprezentacije seo pred novinare, podneo izveštaj o svemu što je urađeno u prethodnom ciklusu, locirao greške, a onda predstavio svoje ideje za naredni period, pritom odgovarajući na nimalo lagan pitanja predstavnika medija. Sve kako valja i kako se radi u normalnom svetu...

Suština je da Nemci nisu pravili prevelike rezove. Najzvučnije ime koje izostavljeno - kada izuzmemo precrtanog Ozila i penzionisanog Gomeza - jeste Sami Kedira. Lev je objasnio da je razgovarao sa šampionom iz Brazila i izneo mu svoje planove o podmlađivanju ekipe na sredini terena. Kedira, naravno, ostaje na raspolaganju, niti je on zatvorio vrata nacionalnog tima, niti su ovim nepozivanjem njemu vrata zauvek zatvorena. 

Od igrača koji su bili u Rusiji nedostaju još Rudi, golman Trap i Platenhart, debitanti na spisku su supertalentovani Kai Haverc iz Leverkuzena, novi štoper Pari Sen Žermena Tilo Kerer i Niko Šulc, čiji je razvoj usporila teška povreda. Na spisku je ponovo i Leroj Sane, po mnogima Levov najveći kiks ovog leta (skinuo ga spiska za Rusiju), odnosno Džonatan Tah, koji takođe nije video Mundijal.  

Sve ostalo manje više ostalo je isto. Kao vodeća, ubuduće, izdvajaće se iskusna petorka: Miler, Humels, Kros, Nojer, Rojs. A podrška će im stizati u liku mlađih snaga poput Branta, Gorecke, Kimiha, Vernera... Novi klasični napadač s kojim Nemci sada već tradicioinalno kubure biće Nils Petersen. Kao Nojerovazamena pozvan je Mark Andre Tter Štegen...   

Nemačku u septembru očekuje utakmica Lige nacija protiv svetskog šampiona Francuske, a onda i prijateljski susret sa Peruom.

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar