Каква ће то журка да буде!

Боријело “зове” Касана на Ибицу! Да ли то шпански трећелигаш спрема нову трансфер бомбу?! Боријело дао идеју Касану – Ибица га враћа из пензије у копачке? Бивши репрезентативац Италије Антоно Касано могао би да се врати из играчке пензије и појача шпанског трећелигаша Ибицу, преноси Калчомеркато.  Тешко да ће се само концентрисати на фудбал. . .

Фудбал 31.08.2018 | 14:00
Каква ће то журка да буде!
Новопечени шпански трећелигаш Ибица има озбиљне амбиције у сезони која је пред нама, о чему сведочи и долазак искусног италијанског нападача Марка Боријела.

Имао је Боријело још понуда из Италије, али чим је стигао позив клуба са острва које је епицентар лудог провода, није имао дилему. А сада је наговестио да би могао да му се придружи и Антонио Касано још један италијански зналац са бубамаром који воли да “дрибла” и ван терена.

Прво је ову информацију објавио специјализовани сајт Калчомеркато, док је Боријело био прилично загонетан када је та могућност у питању.

“Очекујем још једно велико појачање, али више од тога заисте не могу да кажем. Да ли ће то бити још један Италијан? То је строго чувана тајна”, рекао је Боријело за италијански лист Коријере дела Сера.

Последњи Касанов клуб била је Верона и то је у јулу 2017. године одиграо две пријатељске утакмице, пре него што одлучио да се повуче. Веома брзо је променио одлуку, али је у међувремену и раскинуо сарадњу са Вероном и од тада је без клуба.

Касано је вољан да крене стопама земљака Марка Боријела како би појачао тим који је тек изборио промоцију у трећу лигу Шпаније.

Овај 36-годишњак више од две године није одиграо званичну утакмицу, још од градског дербија када је носио дрес Сампдорије у поразу од Ђеное (3:0), а сада би могао поново на терен.

Касано је прошлог лета одлучио да заврши каријеру и то само две недеље по потпису за Верону са образложење да емоционално не може више да игра и да му недостаје породица.

Својевремено један од најталентованијих фудбалера Европе није испунио сав потенцијал, иако је наступао за велике клубове попут Роме, Интера, Милана, Реал Мадрида...

За репрезентацију Италије забележио је 39 наступа и постигао 10 голова.

Много пута је у каријерама фудбалера при трансферу "преломило" и то какво је време у земљи у коју одлазе, а сигурни смо да је то био један од фактора којим су се водили и италијански ветераниМарко Боријело и Антонио Касано.

Како преносе шпански медији, двојица италијанских нападача појачаће клуб са Ибице - једно од најпознатијих европских летовалишта - с којим ће потписати једногодишње уговоре.

Боријело се већ "обећао" УД Ибици и због њихове понуде одбио је уносније из Серије А, а тренутно наговара и свог некадашњег колегу из репрезентације Антонија Касана, бившег играча Реала, Роме, Милана...

"Желим да исписујем историју шпанског фудбала", рекао је Боријело који је познат као љубитељ доброг провода и журки.

Касано је с друге стране већ неколико пута завршавао каријеру и више од годину дана није одиграо званични меч, али сада поново жели да се врати фудбалу.

УД Ибица се такмичи у трећој лиги Шпаније, али на својој страни има предност коју други немају - прелепа Балеарска острва која туристи, посебно они имућнији, опседају током читаве године, па ће сигурно Боријелу и Касану бити тешко да се концентришу само на фудбал.

Извор: моззартспорт/Б92/мондо.рс

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар