Kakva će to žurka da bude!

Borijelo “zove” Kasana na Ibicu! Da li to španski trećeligaš sprema novu transfer bombu?! Borijelo dao ideju Kasanu – Ibica ga vraća iz penzije u kopačke? Bivši reprezentativac Italije Antono Kasano mogao bi da se vrati iz igračke penzije i pojača španskog trećeligaša Ibicu, prenosi Kalčomerkato.  Teško da će se samo koncentrisati na fudbal. . .

Fudbal 31.08.2018 | 14:00
Kakva će to žurka da bude!
Novopečeni španski trećeligaš Ibica ima ozbiljne ambicije u sezoni koja je pred nama, o čemu svedoči i dolazak iskusnog italijanskog napadača Marka Borijela.

Imao je Borijelo još ponuda iz Italije, ali čim je stigao poziv kluba sa ostrva koje je epicentar ludog provoda, nije imao dilemu. A sada je nagovestio da bi mogao da mu se pridruži i Antonio Kasano još jedan italijanski znalac sa bubamarom koji voli da “dribla” i van terena.

Prvo je ovu informaciju objavio specijalizovani sajt Kalčomerkato, dok je Borijelo bio prilično zagonetan kada je ta mogućnost u pitanju.

“Očekujem još jedno veliko pojačanje, ali više od toga zaiste ne mogu da kažem. Da li će to biti još jedan Italijan? To je strogo čuvana tajna”, rekao je Borijelo za italijanski list Korijere dela Sera.

Poslednji Kasanov klub bila je Verona i to je u julu 2017. godine odigrao dve prijateljske utakmice, pre nego što odlučio da se povuče. Veoma brzo je promenio odluku, ali je u međuvremenu i raskinuo saradnju sa Veronom i od tada je bez kluba.

Kasano je voljan da krene stopama zemljaka Marka Borijela kako bi pojačao tim koji je tek izborio promociju u treću ligu Španije.

Ovaj 36-godišnjak više od dve godine nije odigrao zvaničnu utakmicu, još od gradskog derbija kada je nosio dres Sampdorije u porazu od Đenoe (3:0), a sada bi mogao ponovo na teren.

Kasano je prošlog leta odlučio da završi karijeru i to samo dve nedelje po potpisu za Veronu sa obrazloženje da emocionalno ne može više da igra i da mu nedostaje porodica.

Svojevremeno jedan od najtalentovanijih fudbalera Evrope nije ispunio sav potencijal, iako je nastupao za velike klubove poput Rome, Intera, Milana, Real Madrida...

Za reprezentaciju Italije zabeležio je 39 nastupa i postigao 10 golova.

Mnogo puta je u karijerama fudbalera pri transferu "prelomilo" i to kakvo je vreme u zemlji u koju odlaze, a sigurni smo da je to bio jedan od faktora kojim su se vodili i italijanski veteraniMarko Borijelo i Antonio Kasano.

Kako prenose španski mediji, dvojica italijanskih napadača pojačaće klub sa Ibice - jedno od najpoznatijih evropskih letovališta - s kojim će potpisati jednogodišnje ugovore.

Borijelo se već "obećao" UD Ibici i zbog njihove ponude odbio je unosnije iz Serije A, a trenutno nagovara i svog nekadašnjeg kolegu iz reprezentacije Antonija Kasana, bivšeg igrača Reala, Rome, Milana...

"Želim da ispisujem istoriju španskog fudbala", rekao je Borijelo koji je poznat kao ljubitelj dobrog provoda i žurki.

Kasano je s druge strane već nekoliko puta završavao karijeru i više od godinu dana nije odigrao zvanični meč, ali sada ponovo želi da se vrati fudbalu.

UD Ibica se takmiči u trećoj ligi Španije, ali na svojoj strani ima prednost koju drugi nemaju - prelepa Balearska ostrva koja turisti, posebno oni imućniji, opsedaju tokom čitave godine, pa će sigurno Borijelu i Kasanu biti teško da se koncentrišu samo na fudbal.

Izvor: mozzartsport/B92/mondo.rs

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar