СИПА: Хапшења због хероина

Припадници Агенције за истраге и заштиту (СИПА) ухапсили су данас на подручју Мостара и Груда три лица која су осумњичена за организовано кријумчарење хероина на подручју БиХ и Хрватске, као и продају на илегалном нарко-тржишту на подручју Мостара и Херцеговине.

Босна и Херцеговина 29.08.2018 | 12:04
СИПА: Хапшења због хероина
У оквиру акције кодног назива "Солињанка" припадници Сипе претресли су објекте и возила на подручју Мостара и Груда, а која су повезана са три ухапшена лица, саопштено је Тужилаштва БиХ.

На мјесту догађаја су тужилац и истражилац из Посебног одјљења за организовани, привредни криминал и корупцију Тужлаштва БиХ, који координишу активности на терену.

У заједничкој полицијској акцији осим припадника Сипе, као подршка учествују Гранична полиција БиХ, министарства унутрашњих послова Херцеговачко-неретванског кантона и Западнохерцеговачког кантона.



Акција је реализована у оквиру истраге у којој су прикупљени докази да су осумњичени припадници организоване криминалне групе, која се дужи временски период бави међународним кријумчарењем, набавком, скривањем и даљом дистрибуцијом опојне дроге хероин, на подручју БиХ и Хрватске.

Током акције прикупљени су докази да су осумњичени вршили готово свакодневно снабдијевање хероином илегалног наркотржишта на подручју Мостара.

У оквиру истраге остварена је значајна сарадња са партнерским агенцијама на подручју Хрватске, јер је хероин кријумчарен и на подручју Хрватске.

Осумњичени су под истрагом због кривичног дјела организованог криминала и неовлаштеног промета опојних дрога Кривичног закона БиХ.

Након хапшења и извршених претреса са циљем проналаска опојне дроге и других доказа о почињеним кривичним дјелима, осумњичени ће бити предати поступајућем тужиоцу који ће испитати осумњичене, након чега ће донијети одлуку о даљим активностима у предмету.

( Независне новине)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

децко

29.08.2018 10:23

А ста цемо с јефтиним ЛСДом којим нам се дјеца трују?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПУЧЕ

29.08.2018 11:18

Пуче љубав због Сипе између Доде и Човкета,све са министрима МУП-а

Name

ОДГОВОР

29.08.2018 11:42

Ако су Вам драга Васа дјеца, октобар је изузетна прилика да своју (и насу) дјецу заститите. Како неки мудраци, прије нас, рекосе:" сами смо кројаци својеw судбине".

Name

ре

29.08.2018 13:54

Па нек купују скупљи колико пара толико музике...

Name

Засто

29.08.2018 11:38

СИПО, засто прескацете неке опстине и градове???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

29.08.2018 13:17

Зато што уредно измирују договорени проценат.