SIPA: Hapšenja zbog heroina

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su danas na području Mostara i Gruda tri lica koja su osumnjičena za organizovano krijumčarenje heroina na području BiH i Hrvatske, kao i prodaju na ilegalnom narko-tržištu na području Mostara i Hercegovine.

Bosna i Hercegovina 29.08.2018 | 12:04
SIPA: Hapšenja zbog heroina
U okviru akcije kodnog naziva "Solinjanka" pripadnici Sipe pretresli su objekte i vozila na području Mostara i Gruda, a koja su povezana sa tri uhapšena lica, saopšteno je Tužilaštva BiH.

Na mjestu događaja su tužilac i istražilac iz Posebnog odjljenja za organizovani, privredni kriminal i korupciju Tužlaštva BiH, koji koordinišu aktivnosti na terenu.

U zajedničkoj policijskoj akciji osim pripadnika Sipe, kao podrška učestvuju Granična policija BiH, ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona i Zapadnohercegovačkog kantona.



Akcija je realizovana u okviru istrage u kojoj su prikupljeni dokazi da su osumnjičeni pripadnici organizovane kriminalne grupe, koja se duži vremenski period bavi međunarodnim krijumčarenjem, nabavkom, skrivanjem i daljom distribucijom opojne droge heroin, na području BiH i Hrvatske.

Tokom akcije prikupljeni su dokazi da su osumnjičeni vršili gotovo svakodnevno snabdijevanje heroinom ilegalnog narkotržišta na području Mostara.

U okviru istrage ostvarena je značajna saradnja sa partnerskim agencijama na području Hrvatske, jer je heroin krijumčaren i na području Hrvatske.

Osumnjičeni su pod istragom zbog krivičnog djela organizovanog kriminala i neovlaštenog prometa opojnih droga Krivičnog zakona BiH.

Nakon hapšenja i izvršenih pretresa sa ciljem pronalaska opojne droge i drugih dokaza o počinjenim krivičnim djelima, osumnjičeni će biti predati postupajućem tužiocu koji će ispitati osumnjičene, nakon čega će donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

( Nezavisne novine)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

decko

29.08.2018 10:23

A sta cemo s jeftinim LSDom kojim nam se djeca truju?

ODGOVORITE
Name

PUČE

29.08.2018 11:18

Puče ljubav zbog Sipe između Dode i Čovketa,sve sa ministrima MUP-a

Name

ODGOVOR

29.08.2018 11:42

Ako su Vam draga Vasa djeca, oktobar je izuzetna prilika da svoju (i nasu) djecu zastitite. Kako neki mudraci, prije nas, rekose:" sami smo krojaci svojew sudbine".

Name

re

29.08.2018 13:54

Pa nek kupuju skuplji koliko para toliko muzike...

Name

Zasto

29.08.2018 11:38

SIPO, zasto preskacete neke opstine i gradove???

ODGOVORITE
Name

Re:

29.08.2018 13:17

Зато што уредно измирују договорени проценат.