Видео - Хаос у Сао Паулу: Навијачи прекинули меч!

Реванш утакмица осмине финала Копа Либертадорес између Сантоса и Индепендијентеа није завршена због нереда на трибинама.  Ужасне сцене у Сао Паулу: Полиција зауставила стампедо Сантосових хулигана! Топовски удари, сломљене столице, туча. . . Убоден навијач Индепендијентеа! Утакмица прекинута осам минута пре краја.

Фудбал 29.08.2018 | 17:15
Видео - Хаос у Сао Паулу: Навијачи прекинули меч!
Утакмица Копа Либертадорес између Сантоса и Индепендијентеа у Сао Паулу прекинута је осам минута пре краја због нереда бразилских навијача.

Сантосове присталице гађале су бакљама клупу гостију и покушале да улете на терен, па је чилеански арбитар Баскунан одлучио да прекине меч при резултату 0:0, преноси ЕСПН.

Брза реакција полиције, која је морала да користи пендреке, спречила је групу хулигана да уђе на терен, изузев појединаца који су брзо изведени.



И пре утакмице је било инцидената и туче у граду када је један навијач избоден.

Индипендијенте је добио први меч осмине финала резултатом 3:0.



Фудбал у Јужној Америци често прелази сваку границу нормалног, зато и не треба да чуди што је сцена насиља све више и што су све учесталији напади у којим дебљи крај извуку сами актери утакмице... Они на терену.

Ужасне сцене забележене су у Сао Паулу претходне ноћи, где је реванш сусрет осмине финала Копа Либертадорес између Сантоса и Индепендијентеа прекинут осам минута пре краја и при резултату 0:0 због нереда хулигана домаћег састава! Аргентински састав је из прве утакмице носио убедљивих 3:0, а присталице Сантоса надале су се чуду у другом мечу. Жеља за победом и пролазом у наредну фазу елитног такмичења била је толика да су нереди почели ноћ пре утакмице. Како јављају бројни светски медији, Сантосови хулигани сазнали су име хотела где су одсели фудбалери Индепендијентеа, па су тако у касним вечерњим и раним јутарњим часовима својим ривалима пожелели "добродошлицу" уз топовске ударе, бакље, урлање, а поједини тврде да су бачене чак и бомбе?!

Хаос је настављен у дану саме утакмице, када је један гостујући навијач убоден ножем у леђа, али и на самом стадиону, пошто је врхунац целог лудила дошао на уласку у саму завршницу... Свесни да њихови миљеници не могу до великог заокрета у резултату, они који се куну у Сантос учинили су да се утакмица не заврши. Прво су ка клупи гостију почеле да лете бакље и разни тврди предмети, да би само неколико тренутака касније полиција крајњим напорима спречила улетање стампеда домаћих присталица на терен! Чилеански арбитар је убрзо прекинуо меч, упркос првобитном противљењу домаћих фудбалера, али када је ђаво однео шалу, гости су брзо похитали ка излазном тунелу. Првенствено из разлога што је неколико људи са трибина успело да пробије гвоздене баријере испред себе, уђе на терен и крене према играчима Индепендијентеа у намери да се с њима обрачуна. 

Обезбеђење и чувари реда и мира су такве покушаје предупредили и спречили да се сусрет претвори у праву катастрофу... Видећемо само каква ће казна сачекати Сантос и шта ће се десити са преосталих осам минута сусрета, без надокнаде...

КОПА ЛИБЕРТАДОРЕС – ОСМИНА ФИНАЛА – ДРУГИ МЕЧЕВИ

Сантос – Индепендијенте 0:0, прекинуто (0:3 први меч)
Атлетико Насионал – Атлетико Тукуман 1:0 (1:0) - 1:2 први меч
Гремио – Естудијантес 3:1 (2:1), после продужетака – 1:2 први меч

Фото: Ацтион Имагес

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар