Video - Haos u Sao Paulu: Navijači prekinuli meč!

Revanš utakmica osmine finala Kopa Libertadores između Santosa i Independijentea nije završena zbog nereda na tribinama.  Užasne scene u Sao Paulu: Policija zaustavila stampedo Santosovih huligana! Topovski udari, slomljene stolice, tuča. . . Uboden navijač Independijentea! Utakmica prekinuta osam minuta pre kraja.

Fudbal 29.08.2018 | 17:15
Video - Haos u Sao Paulu: Navijači prekinuli meč!
Utakmica Kopa Libertadores između Santosa i Independijentea u Sao Paulu prekinuta je osam minuta pre kraja zbog nereda brazilskih navijača.

Santosove pristalice gađale su bakljama klupu gostiju i pokušale da ulete na teren, pa je čileanski arbitar Baskunan odlučio da prekine meč pri rezultatu 0:0, prenosi ESPN.

Brza reakcija policije, koja je morala da koristi pendreke, sprečila je grupu huligana da uđe na teren, izuzev pojedinaca koji su brzo izvedeni.



I pre utakmice je bilo incidenata i tuče u gradu kada je jedan navijač izboden.

Indipendijente je dobio prvi meč osmine finala rezultatom 3:0.



Fudbal u Južnoj Americi često prelazi svaku granicu normalnog, zato i ne treba da čudi što je scena nasilja sve više i što su sve učestaliji napadi u kojim deblji kraj izvuku sami akteri utakmice... Oni na terenu.

Užasne scene zabeležene su u Sao Paulu prethodne noći, gde je revanš susret osmine finala Kopa Libertadores između Santosa i Independijentea prekinut osam minuta pre kraja i pri rezultatu 0:0 zbog nereda huligana domaćeg sastava! Argentinski sastav je iz prve utakmice nosio ubedljivih 3:0, a pristalice Santosa nadale su se čudu u drugom meču. Želja za pobedom i prolazom u narednu fazu elitnog takmičenja bila je tolika da su neredi počeli noć pre utakmice. Kako javljaju brojni svetski mediji, Santosovi huligani saznali su ime hotela gde su odseli fudbaleri Independijentea, pa su tako u kasnim večernjim i ranim jutarnjim časovima svojim rivalima poželeli "dobrodošlicu" uz topovske udare, baklje, urlanje, a pojedini tvrde da su bačene čak i bombe?!

Haos je nastavljen u danu same utakmice, kada je jedan gostujući navijač uboden nožem u leđa, ali i na samom stadionu, pošto je vrhunac celog ludila došao na ulasku u samu završnicu... Svesni da njihovi miljenici ne mogu do velikog zaokreta u rezultatu, oni koji se kunu u Santos učinili su da se utakmica ne završi. Prvo su ka klupi gostiju počele da lete baklje i razni tvrdi predmeti, da bi samo nekoliko trenutaka kasnije policija krajnjim naporima sprečila uletanje stampeda domaćih pristalica na teren! Čileanski arbitar je ubrzo prekinuo meč, uprkos prvobitnom protivljenju domaćih fudbalera, ali kada je đavo odneo šalu, gosti su brzo pohitali ka izlaznom tunelu. Prvenstveno iz razloga što je nekoliko ljudi sa tribina uspelo da probije gvozdene barijere ispred sebe, uđe na teren i krene prema igračima Independijentea u nameri da se s njima obračuna. 

Obezbeđenje i čuvari reda i mira su takve pokušaje predupredili i sprečili da se susret pretvori u pravu katastrofu... Videćemo samo kakva će kazna sačekati Santos i šta će se desiti sa preostalih osam minuta susreta, bez nadoknade...

KOPA LIBERTADORES – OSMINA FINALA – DRUGI MEČEVI

Santos – Independijente 0:0, prekinuto (0:3 prvi meč)
Atletiko Nasional – Atletiko Tukuman 1:0 (1:0) - 1:2 prvi meč
Gremio – Estudijantes 3:1 (2:1), posle produžetaka – 1:2 prvi meč

Foto: Action Images

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar