ЛШ: Звезда - тим за Ред Бул Салцбург...

Летњи сезонски радник је поново ту! Велика дилема на десном боку. . .  Кафу или Симић? Хоће ли Ебисилио добити шансу? Повреда Стојиљковића мења поставу, али не би требало и концепцију игре црвено-белих у Салцбургу. За коју опцију да се одлучи Милојевић?

Фудбал 28.08.2018 | 23:56
ЛШ: Звезда - тим за Ред Бул Салцбург...
Звезда је чекала новог центарфора, а дочекала повреду Николе Стојиљковића. Нису се поклопиле офанзивне коцкице Владану Милојевићу, играч на коме је у доброј мери заснивао нападачку тактику остао је у Београду.

Да ли је то разлог за велику бригу?

Ако питате Владана Милојевића – не! Вероватно је Звездин шеф стручног штаба очекивао да ће много пре доласка на Ред Бул арену имати у ростеру још једног класног центарфора. Међутим, после испадањаСтојиљковића мораће да се ослони поново на летњег сезонског радника. Некако, Немања Милић је увек на маргини, између клупе и играча ван протокола, али када год је горело у летњим месецима, он је био ту. И оправдавао је очекивања.

Тај његов низ почео је у Прагу, имао је вансеријска издања у двомечу против Краснодара, морао је да мења Немању Радоњића у Борисову. А овог лета иста прича. Попуњавао је рупе док се Стојиљковић навикавао и опорављао од повреде. Имао добра издања против Судуве, а сада ће морати још једном да се потврди. И то кад је најтеже, када ће велики део Србије гледати у њега и чекати да постигне бар један погодак. Некадашњи ђак омладинске школе ОФК Београда играће на месту где се афримисао, пре него што се у суботичком Спартаку померио на десни бок. Тачно је да је Владан Милојевић на последњем тренингу у Београду повремено уигравао и Милана Павкова, али судећи по ономе што се чује у Моцартовом граду Милић је у дебелој предности. Реч је о идентичном профилу играча као Никола Стојиљковић. Способан је да у спринту врши пресинг на супарничке штопере, овог пута реч је о Рамаљу иПонгранчићу, и на тај начин да допринос у дефанзиви.

Док су навијачи Црвене звезде почели да се скпуљају око велике тврђаве у Салцбургу, Владан Милојевић је био на мукама. Истина, на проблеме са кадром је навикао прошле године и успешно преживљавао. Али не ради се само о позицији нападача коју ће покривати Милић.

Велика дилема крије се у везном реду. Тачније на десној страни. Звездин тренер мораће да бира између неспремног Кафуа и детета клуба Вељка Симића. Према ономе што је показао у претходним мечевимаСимић је заслужио шансу, али постоји нешто што се зове бразилска непредвидивост. И то може да буде Кафуова карта за стартну поставу. Мада ће минуте сигурно добити и Симић.

Остала два места у офанзивном делу резервисана су за Радоњића и Ел Фарду Бена. Ту је негде и крај великих брига Владана Милојевића, који у некој варијанти може да помери Бена на позицију шпица. Може, али тешко ће то урадити.

Остатак поставе добро је познат. Меч на модерној Ред Бул арени почеће још Борјан, Стојковић, опорављени капитен Савић, Дегенек, Родић, Јовичић и Крстичић.

Као што смо рекли шансу ће са клупе – ако не почне меч - готово сигурно добити Вељко Симић.Потенцијална мина за аустријског шампиона је и Лоренцо Ебисилио који се опоравио од повреде. Звезда не мора да жури, може да чека и нада се киксу.

У стрпљењу је спас.

Шаховско надмудривање Владана Милојевића и Марка Розеа обележило је београдски дуел Црвене звезде и Салцбурга.

Пошто су и један и други успели у намери да њихови тимови не приме гол, у среду на Ред Бул арени у Салцбургу (21.00) за пролаз ће морати да заиграју нешто ризичније. На талону је, ипак, Лига шампиона!

Дуго црвено-бели чекају да се врате међу најбоље европске клубове, још од 1992. године. Врата су одшкринули, али да би и прошли кроз њих, мораће да постигну погодак.

Покушаће то без првог шпица, Николе Стојиљковића, који се повредио уочи пута у Аустрију и због тога остао у Београду.

Без обзира на његово одсуство, начин Звездине игре не би требало да се мења - чврсто у дуелима, пресинг већ на половини ривала и брза транзиција из одбране у напад - али је неколико опција за стартних 11.

Опција 1: Повратак Немање Милића
 
Борбени Сомборац повредио се у првој утакмици са Спартаком из Трнаве и од тада га није било на терену. Вратио се тренинзима пред прву утакмицу са Салзбургом, али његово име није били у протоколу. Овај пут би могло да буде другачије, јер се може чути да је на последњих неколико тренинга Милојевић уигравао управо Милића са играчима од којих се очекује да почну утакмицу.

Опција 2: Бен у шпицу

Репрезентативац Комора већ је играо "лажну деветку", а иако је од доласка у Звезду најчешће био на десном крилу, утисак је да највише доприноси као "десетка". Уколико Милојевић одлучи да Бен замени Стојиљковића, онда ће као и пре недељу дана уз десну аут-линију бити Кафу, док се у улози креатора очекује Вељко Симић, који игра одлично од када је стигао из Земуна.

Опција 3: Милан Павков
 
Други најбољи стрелац Суперлиге прошле сезоне, у дресу Радничког из Ниша, није толико ефикасан од повратка у Звезду, али оправдава Милојевићево поверење залагањем и испуњавањем задатих задатака. Трчи доста и квари ривалима организацију напада, бори се у ваздушним дуелима. Да је спретнији и бржи у завршници дилеме не би било, овако, тешко је поверовати да ће играти од почетка.

Опција 4: Кафу
 
Бразилац је пре две године у дресу Лудогореца плесао "Мараканом" и везивао у чвор одбрану Црвене звезде. Био је двоструки стрелац и показао да има голгетерски њух. У Звезду је, ипак, стигао недовољно спреман после сезоне у којој је ретко играо за Бордо, па је чак и питање хоће ли се наћи у стартној постави. Милојевић му је за прву утакмицу указао поверење до 60. минута, када га је заменио Симић и унео живост у екипу. Могуће је да сада млађи добије предност.

По обичају, тешко је прочитати замисли Владна Милојевића, па нам једино остаје да сачекамо среду увече и објављивање званичних стартних постава.

Смемо, ипак, да пробамо, па нека то буде следећих 11 играча: Борјан - Стојковић, Савић, Дегенек, Родић - Јовичић, Крстичић - Кафу (Симић), Бен, Радоњић - Милић.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Сике

29.08.2018 05:58

Идемоооо у ЛС!

ОДГОВОРИТЕ