LŠ: Zvezda - tim za Red Bul Salcburg...

Letnji sezonski radnik je ponovo tu! Velika dilema na desnom boku. . .  Kafu ili Simić? Hoće li Ebisilio dobiti šansu? Povreda Stojiljkovića menja postavu, ali ne bi trebalo i koncepciju igre crveno-belih u Salcburgu. Za koju opciju da se odluči Milojević?

Fudbal 28.08.2018 | 23:56
LŠ: Zvezda - tim za Red Bul Salcburg...
Zvezda je čekala novog centarfora, a dočekala povredu Nikole Stojiljkovića. Nisu se poklopile ofanzivne kockice Vladanu Milojeviću, igrač na kome je u dobroj meri zasnivao napadačku taktiku ostao je u Beogradu.

Da li je to razlog za veliku brigu?

Ako pitate Vladana Milojevića – ne! Verovatno je Zvezdin šef stručnog štaba očekivao da će mnogo pre dolaska na Red Bul arenu imati u rosteru još jednog klasnog centarfora. Međutim, posle ispadanjaStojiljkovića moraće da se osloni ponovo na letnjeg sezonskog radnika. Nekako, Nemanja Milić je uvek na margini, između klupe i igrača van protokola, ali kada god je gorelo u letnjim mesecima, on je bio tu. I opravdavao je očekivanja.

Taj njegov niz počeo je u Pragu, imao je vanserijska izdanja u dvomeču protiv Krasnodara, morao je da menja Nemanju Radonjića u Borisovu. A ovog leta ista priča. Popunjavao je rupe dok se Stojiljković navikavao i oporavljao od povrede. Imao dobra izdanja protiv Suduve, a sada će morati još jednom da se potvrdi. I to kad je najteže, kada će veliki deo Srbije gledati u njega i čekati da postigne bar jedan pogodak. Nekadašnji đak omladinske škole OFK Beograda igraće na mestu gde se afrimisao, pre nego što se u subotičkom Spartaku pomerio na desni bok. Tačno je da je Vladan Milojević na poslednjem treningu u Beogradu povremeno uigravao i Milana Pavkova, ali sudeći po onome što se čuje u Mocartovom gradu Milić je u debeloj prednosti. Reč je o identičnom profilu igrača kao Nikola Stojiljković. Sposoban je da u sprintu vrši presing na suparničke štopere, ovog puta reč je o Ramalju iPongrančiću, i na taj način da doprinos u defanzivi.

Dok su navijači Crvene zvezde počeli da se skpuljaju oko velike tvrđave u Salcburgu, Vladan Milojević je bio na mukama. Istina, na probleme sa kadrom je navikao prošle godine i uspešno preživljavao. Ali ne radi se samo o poziciji napadača koju će pokrivati Milić.

Velika dilema krije se u veznom redu. Tačnije na desnoj strani. Zvezdin trener moraće da bira između nespremnog Kafua i deteta kluba Veljka Simića. Prema onome što je pokazao u prethodnim mečevimaSimić je zaslužio šansu, ali postoji nešto što se zove brazilska nepredvidivost. I to može da bude Kafuova karta za startnu postavu. Mada će minute sigurno dobiti i Simić.

Ostala dva mesta u ofanzivnom delu rezervisana su za Radonjića i El Fardu Bena. Tu je negde i kraj velikih briga Vladana Milojevića, koji u nekoj varijanti može da pomeri Bena na poziciju špica. Može, ali teško će to uraditi.

Ostatak postave dobro je poznat. Meč na modernoj Red Bul areni počeće još Borjan, Stojković, oporavljeni kapiten Savić, Degenek, Rodić, Jovičić i Krstičić.

Kao što smo rekli šansu će sa klupe – ako ne počne meč - gotovo sigurno dobiti Veljko Simić.Potencijalna mina za austrijskog šampiona je i Lorenco Ebisilio koji se oporavio od povrede. Zvezda ne mora da žuri, može da čeka i nada se kiksu.

U strpljenju je spas.

Šahovsko nadmudrivanje Vladana Milojevića i Marka Rozea obeležilo je beogradski duel Crvene zvezde i Salcburga.

Pošto su i jedan i drugi uspeli u nameri da njihovi timovi ne prime gol, u sredu na Red Bul areni u Salcburgu (21.00) za prolaz će morati da zaigraju nešto rizičnije. Na talonu je, ipak, Liga šampiona!

Dugo crveno-beli čekaju da se vrate među najbolje evropske klubove, još od 1992. godine. Vrata su odškrinuli, ali da bi i prošli kroz njih, moraće da postignu pogodak.

Pokušaće to bez prvog špica, Nikole Stojiljkovića, koji se povredio uoči puta u Austriju i zbog toga ostao u Beogradu.

Bez obzira na njegovo odsustvo, način Zvezdine igre ne bi trebalo da se menja - čvrsto u duelima, presing već na polovini rivala i brza tranzicija iz odbrane u napad - ali je nekoliko opcija za startnih 11.

Opcija 1: Povratak Nemanje Milića
 
Borbeni Somborac povredio se u prvoj utakmici sa Spartakom iz Trnave i od tada ga nije bilo na terenu. Vratio se treninzima pred prvu utakmicu sa Salzburgom, ali njegovo ime nije bili u protokolu. Ovaj put bi moglo da bude drugačije, jer se može čuti da je na poslednjih nekoliko treninga Milojević uigravao upravo Milića sa igračima od kojih se očekuje da počnu utakmicu.

Opcija 2: Ben u špicu

Reprezentativac Komora već je igrao "lažnu devetku", a iako je od dolaska u Zvezdu najčešće bio na desnom krilu, utisak je da najviše doprinosi kao "desetka". Ukoliko Milojević odluči da Ben zameni Stojiljkovića, onda će kao i pre nedelju dana uz desnu aut-liniju biti Kafu, dok se u ulozi kreatora očekuje Veljko Simić, koji igra odlično od kada je stigao iz Zemuna.

Opcija 3: Milan Pavkov
 
Drugi najbolji strelac Superlige prošle sezone, u dresu Radničkog iz Niša, nije toliko efikasan od povratka u Zvezdu, ali opravdava Milojevićevo poverenje zalaganjem i ispunjavanjem zadatih zadataka. Trči dosta i kvari rivalima organizaciju napada, bori se u vazdušnim duelima. Da je spretniji i brži u završnici dileme ne bi bilo, ovako, teško je poverovati da će igrati od početka.

Opcija 4: Kafu
 
Brazilac je pre dve godine u dresu Ludogoreca plesao "Marakanom" i vezivao u čvor odbranu Crvene zvezde. Bio je dvostruki strelac i pokazao da ima golgeterski njuh. U Zvezdu je, ipak, stigao nedovoljno spreman posle sezone u kojoj je retko igrao za Bordo, pa je čak i pitanje hoće li se naći u startnoj postavi. Milojević mu je za prvu utakmicu ukazao poverenje do 60. minuta, kada ga je zamenio Simić i uneo živost u ekipu. Moguće je da sada mlađi dobije prednost.

Po običaju, teško je pročitati zamisli Vladna Milojevića, pa nam jedino ostaje da sačekamo sredu uveče i objavljivanje zvaničnih startnih postava.

Smemo, ipak, da probamo, pa neka to bude sledećih 11 igrača: Borjan - Stojković, Savić, Degenek, Rodić - Jovičić, Krstičić - Kafu (Simić), Ben, Radonjić - Milić.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Sike

29.08.2018 05:58

Idemoooo u LS!

ODGOVORITE