С неба, па у ребра: Јовановић у шпанској Примери!

Уговор на три године! Још један голман "орлова" у Примери! Српска репрезентација имаће два представника у шпанском првенству.

Фудбал 29.08.2018 | 14:45
С неба, па у ребра: Јовановић у шпанској Примери!
С неба па у ребра! Србија је добила још једног представника у најјачој лиги света, шпанској Примери! Наш репрезентативни голман, Александар Јовановић, прешао је из данског Архуса у редове новог прволигаша Депортиво Уеске. 

Детаљи трансфера нису саопштени, осим да је талентовани голман потписао уговор на три године са шпанским клубом. 

"Увек смо знали да Јовановић има велике амбиције и да је имао циљ да заигра на великој сцени. Када се указала прилика да заигра у Шпанији било нам је задовољство да му изађемо у сусрет. Желимо му сву срећу и захваљујемо на свему што је урадио за наш клуб", казао је спортски директор Архуса Петер Кристијансен. 

Јовановић ће у Уески имати конкуренцију у лику Аргентинца Аксела Вернера који је бранио прве две утакмице у сезони. Трежи голман је ветеран Сантамарија. 

Доћи ће на окупљање за утакмице против Литваније и Румуније, па ће се вратити - у Шпанију!

Резервни голман српске репрезентације Александар Јовановић (25) постао је члан Уеске, новајлије у Примери са којим је потписао трогодишњи уговор.

Јовановић је претходне две године био чувар мреже данског Архуса, у који је отишао 2016. из нишког Радничког.

Његов нови клуб потврдио је овај трансфер, уз објашњење да ће се Нишлија и некадашњи ђак Рада прикључити екипи у наредним данима. То извесно значи да ће "прескочити" гостовање Барселони, 2. септембра.

Јовановићевом селидбом у Шпанију српска репрезентација добила је још једног голмана у Примери, јер Марко Дмитровић већ другу сезону брани гол Еибара.

Подсетимо, Александар Јовановић каријеру је започео у Радничком из Ниша, потом је прешао у Рад, калио се у Палићу, а онда се преко Доњег Срема вратио на Чаир, одакле ће се 2016. отиснути пут Данске.  

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар