S neba, pa u rebra: Jovanović u španskoj Primeri!

Ugovor na tri godine! Još jedan golman "orlova" u Primeri! Srpska reprezentacija imaće dva predstavnika u španskom prvenstvu.

Fudbal 29.08.2018 | 14:45
S neba, pa u rebra: Jovanović u španskoj Primeri!
S neba pa u rebra! Srbija je dobila još jednog predstavnika u najjačoj ligi sveta, španskoj Primeri! Naš reprezentativni golman, Aleksandar Jovanović, prešao je iz danskog Arhusa u redove novog prvoligaša Deportivo Ueske. 

Detalji transfera nisu saopšteni, osim da je talentovani golman potpisao ugovor na tri godine sa španskim klubom. 

"Uvek smo znali da Jovanović ima velike ambicije i da je imao cilj da zaigra na velikoj sceni. Kada se ukazala prilika da zaigra u Španiji bilo nam je zadovoljstvo da mu izađemo u susret. Želimo mu svu sreću i zahvaljujemo na svemu što je uradio za naš klub", kazao je sportski direktor Arhusa Peter Kristijansen. 

Jovanović će u Ueski imati konkurenciju u liku Argentinca Aksela Vernera koji je branio prve dve utakmice u sezoni. Treži golman je veteran Santamarija. 

Doći će na okupljanje za utakmice protiv Litvanije i Rumunije, pa će se vratiti - u Španiju!

Rezervni golman srpske reprezentacije Aleksandar Jovanović (25) postao je član Ueske, novajlije u Primeri sa kojim je potpisao trogodišnji ugovor.

Jovanović je prethodne dve godine bio čuvar mreže danskog Arhusa, u koji je otišao 2016. iz niškog Radničkog.

Njegov novi klub potvrdio je ovaj transfer, uz objašnjenje da će se Nišlija i nekadašnji đak Rada priključiti ekipi u narednim danima. To izvesno znači da će "preskočiti" gostovanje Barseloni, 2. septembra.

Jovanovićevom selidbom u Španiju srpska reprezentacija dobila je još jednog golmana u Primeri, jer Marko Dmitrović već drugu sezonu brani gol Eibara.

Podsetimo, Aleksandar Jovanović karijeru je započeo u Radničkom iz Niša, potom je prešao u Rad, kalio se u Paliću, a onda se preko Donjeg Srema vratio na Čair, odakle će se 2016. otisnuti put Danske.  

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar