УСО: Ђере након предаје Мајера у 2. колу!

Српски тенисер Ласло Ђере победио је Леонарда Мајера из Аргентине и пласирао се у друго коло УС Опена.  Мајер "частио" Ђереа! Још један српски тенисер пласирао се у друго коло УС опена, након што је довео у питање практично добијен меч.

Фудбал 28.08.2018 | 20:00
УСО: Ђере након предаје Мајера у 2. колу!
Душан Лајовић, па Ласло Ђере!

Српски тенисери за сада имају скор "два од два" у првој рунди УС опена, пошто се на Лајовићеву победу над Џумхуром надовезао Ђере, елиминацијом 43. на свету, Леонарда Мајера.

Ласло је водио 2:1 у сетовима и 2:1 у гемовима, када је Аргентинац одлучио да преда меч због повреде и тако му отвори пречицу до прве победе у каријери на неком гренд слем турниру - 6:4, 6:4, 4:6, 2:1!

Он се у Њујорку ове године први пут нашао у главном жребу, након два испадања у квалификацијама, док је у мечевима првог кола имао 0-2 на Ролан Гаросу (2016, 2018), 0-1 на Аустралијан опену (2018) и 0-1 на Вимблдону (2018).

Наредни ривал биће му реномирани Француз Ришар Гаске, који је постављен за 26. носиоца и на старту је декласирао Јапанца Сугиту 6:3, 6:1, 6:3.

Ђере је славио после предаје противника, а у том тренутку водио је са 6:4, 6:4, 4:6, 2:1.

Ђере се у наредном колу састаје са Ришаром Гаскеом из Француске, који је веома убедљив био против Јапана Јуичија Сугите са 3-0 у сетовима.

Ђере је одично почео дуел, али и Аргентинац па се играо егал до другог дела првог сета. Тада, Ђере први прави брејк, затим спасава брејк лопте и решава тај део игре у своју корист.

Исти сценарио десио се у другом сету, сем што је Ласло направио брејк нешто раније.

У трећем, знатно је пао тонус сервиса и убаченост првог код српског тенисера, нешто што је било на изузетно високом нивоу до тада. Ђере јесте почео одлично и повео са чак 3:0 и имао сервис. Ипак, Аргентинац Мајер од тог тренутка прави невероватну серију и осваја 6 од наредних 7 гемова и меч одводи у четврти сет.

Леонардо је током другог сета тражио медицински тајм-аут и био је видно повређен, али се некако држао у мечу упркос видно слабије игре због повреде.

Након три брејка заредом на старту 4. сета Мајер ипак није могао више да издржи и предао је меч.

Ђере никада раније није прошао у другу рунду било ког Гренд слема, тако да му је ово највећи успех у каријери што се тиче једног од та четири највећа турнира.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар