USO: Đere nakon predaje Majera u 2. kolu!

Srpski teniser Laslo Đere pobedio je Leonarda Majera iz Argentine i plasirao se u drugo kolo US Opena.  Majer "častio" Đerea! Još jedan srpski teniser plasirao se u drugo kolo US opena, nakon što je doveo u pitanje praktično dobijen meč.

Fudbal 28.08.2018 | 20:00
USO: Đere nakon predaje Majera u 2. kolu!
Dušan Lajović, pa Laslo Đere!

Srpski teniseri za sada imaju skor "dva od dva" u prvoj rundi US opena, pošto se na Lajovićevu pobedu nad Džumhurom nadovezao Đere, eliminacijom 43. na svetu, Leonarda Majera.

Laslo je vodio 2:1 u setovima i 2:1 u gemovima, kada je Argentinac odlučio da preda meč zbog povrede i tako mu otvori prečicu do prve pobede u karijeri na nekom grend slem turniru - 6:4, 6:4, 4:6, 2:1!

On se u Njujorku ove godine prvi put našao u glavnom žrebu, nakon dva ispadanja u kvalifikacijama, dok je u mečevima prvog kola imao 0-2 na Rolan Garosu (2016, 2018), 0-1 na Australijan openu (2018) i 0-1 na Vimbldonu (2018).

Naredni rival biće mu renomirani Francuz Rišar Gaske, koji je postavljen za 26. nosioca i na startu je deklasirao Japanca Sugitu 6:3, 6:1, 6:3.

Đere je slavio posle predaje protivnika, a u tom trenutku vodio je sa 6:4, 6:4, 4:6, 2:1.

Đere se u narednom kolu sastaje sa Rišarom Gaskeom iz Francuske, koji je veoma ubedljiv bio protiv Japana Juičija Sugite sa 3-0 u setovima.

Đere je odično počeo duel, ali i Argentinac pa se igrao egal do drugog dela prvog seta. Tada, Đere prvi pravi brejk, zatim spasava brejk lopte i rešava taj deo igre u svoju korist.

Isti scenario desio se u drugom setu, sem što je Laslo napravio brejk nešto ranije.

U trećem, znatno je pao tonus servisa i ubačenost prvog kod srpskog tenisera, nešto što je bilo na izuzetno visokom nivou do tada. Đere jeste počeo odlično i poveo sa čak 3:0 i imao servis. Ipak, Argentinac Majer od tog trenutka pravi neverovatnu seriju i osvaja 6 od narednih 7 gemova i meč odvodi u četvrti set.

Leonardo je tokom drugog seta tražio medicinski tajm-aut i bio je vidno povređen, ali se nekako držao u meču uprkos vidno slabije igre zbog povrede.

Nakon tri brejka zaredom na startu 4. seta Majer ipak nije mogao više da izdrži i predao je meč.

Đere nikada ranije nije prošao u drugu rundu bilo kog Grend slema, tako da mu je ovo najveći uspeh u karijeri što se tiče jednog od ta četiri najveća turnira.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar