Званично: Алкасер узео деветку у Дортмунду!

Борусија довела шпанског нападача на једногодишњу позајмицу из Барселоне.  Барса позајмила шпица Дортмунду.  Прошле сезоне Борусија је нападача позајмица од Челсија, а ове од шампиона Шпаније.

Фудбал 29.08.2018 | 12:45
Званично: Алкасер узео деветку у Дортмунду!
Коначно је готово - Пако Алкасер играће наредних годину дана на позајмици у Борусији из Дортмунда, а Барселона је на то име зарадила 2.000.000 евра. Као што је било и најављено, немачки клуб имаће могућност да на крају сезоне откупи Алкасеров уговор за 23.000.000 европских новчаница, а та зарада могла би да буде увећана за још 5.000.000 евра за разне бонусе.

Алкасер ће у Борусији задужити дрес са бројем девет, а уторак је обавио све потребне лекарске прегледе и очекује се да у среду одради први тренинг са новим саиграчима.

Овај фудбалер је пре две године прешао из Валенсије у Барселону за суму од 30.000.000 евра, али није успео да се снађе на Ноу Кампу, нити да се избори за озбиљније место у екипу. За две године одиграо је 50 утакмица и постигао 15 голова, а тренер Ернесто Валверде током лета је саопштио да не рачуна на њега у наредних годину дана.

Алкасер је осми новајлија који је стигао у Дортмунд у овом прелазном року. Пре њега дрес Борусије обукли су Абду Дијало, Томас Дилејни, Аксел Витсел, Маријус Волф, Марвин Хиц, Ашраф Хакими и Ерик Оелшлагел.

Трансфер коме ће се радовати све три стране!

Борусија Дортмунд довела је шпанског нападача Пака Алкасера (24) на једногодишњу позајмицу, договоривши се са његовим клубом - Барселоном.

И даље млади офанзивац стигао је на Ноу Камп пре две године у трансферу од 30 милиона евра, али у дресу "Блаугране" није оставио превише добар утисак. Штавише, постигао је 15 голова на 50 утакмица и у Немачкој ће имати шансу да "оживи" каријеру и подсети на партије које је пружао и Валенсији (124 утакмице/43 гола).

Дортмунд ће ову позајмицу платити два милиона евра и моћи ће да потпише четворогодишњи уговор са Алкасером ако буде платио још 23 милиона на крају сезоне. Наравно, Барселона ће се питати и моћи ће да одбије ту понуду, иако би од тог потенцијалног трансфера зарадила до 30 милиона евра.

Није тако лоше за нападача на кога Ернесто Валверде ионако није рачунао и који ће у тиму Лусијана Фавра бити прва опција у офанзиви.

"Милионери" су слично решење применили и прошле сезоне, када су позајмили Мишија Батчуаија од Челсија, али одлучили да га ипак не задрже, па је он наставио каријеру у Валенсији.

Нова сезона Бундеслиге почела је прошлог викенда, а Борусија је у првом колу на свом терену после преокрета победила РБ Лајпциг.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар