Zvanično: Alkaser uzeo devetku u Dortmundu!

Borusija dovela španskog napadača na jednogodišnju pozajmicu iz Barselone.  Barsa pozajmila špica Dortmundu.  Prošle sezone Borusija je napadača pozajmica od Čelsija, a ove od šampiona Španije.

Fudbal 29.08.2018 | 12:45
Zvanično: Alkaser uzeo devetku u Dortmundu!
Konačno je gotovo - Pako Alkaser igraće narednih godinu dana na pozajmici u Borusiji iz Dortmunda, a Barselona je na to ime zaradila 2.000.000 evra. Kao što je bilo i najavljeno, nemački klub imaće mogućnost da na kraju sezone otkupi Alkaserov ugovor za 23.000.000 evropskih novčanica, a ta zarada mogla bi da bude uvećana za još 5.000.000 evra za razne bonuse.

Alkaser će u Borusiji zadužiti dres sa brojem devet, a utorak je obavio sve potrebne lekarske preglede i očekuje se da u sredu odradi prvi trening sa novim saigračima.

Ovaj fudbaler je pre dve godine prešao iz Valensije u Barselonu za sumu od 30.000.000 evra, ali nije uspeo da se snađe na Nou Kampu, niti da se izbori za ozbiljnije mesto u ekipu. Za dve godine odigrao je 50 utakmica i postigao 15 golova, a trener Ernesto Valverde tokom leta je saopštio da ne računa na njega u narednih godinu dana.

Alkaser je osmi novajlija koji je stigao u Dortmund u ovom prelaznom roku. Pre njega dres Borusije obukli su Abdu Dijalo, Tomas Dilejni, Aksel Vitsel, Marijus Volf, Marvin Hic, Ašraf Hakimi i Erik Oelšlagel.

Transfer kome će se radovati sve tri strane!

Borusija Dortmund dovela je španskog napadača Paka Alkasera (24) na jednogodišnju pozajmicu, dogovorivši se sa njegovim klubom - Barselonom.

I dalje mladi ofanzivac stigao je na Nou Kamp pre dve godine u transferu od 30 miliona evra, ali u dresu "Blaugrane" nije ostavio previše dobar utisak. Štaviše, postigao je 15 golova na 50 utakmica i u Nemačkoj će imati šansu da "oživi" karijeru i podseti na partije koje je pružao i Valensiji (124 utakmice/43 gola).

Dortmund će ovu pozajmicu platiti dva miliona evra i moći će da potpiše četvorogodišnji ugovor sa Alkaserom ako bude platio još 23 miliona na kraju sezone. Naravno, Barselona će se pitati i moći će da odbije tu ponudu, iako bi od tog potencijalnog transfera zaradila do 30 miliona evra.

Nije tako loše za napadača na koga Ernesto Valverde ionako nije računao i koji će u timu Lusijana Favra biti prva opcija u ofanzivi.

"Milioneri" su slično rešenje primenili i prošle sezone, kada su pozajmili Mišija Batčuaija od Čelsija, ali odlučili da ga ipak ne zadrže, pa je on nastavio karijeru u Valensiji.

Nova sezona Bundeslige počela je prošlog vikenda, a Borusija je u prvom kolu na svom terenu posle preokreta pobedila RB Lajpcig.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar