Био је гол-машина, па идол навијача у Москви...

А сада хоже да оживи каријеру у Ђирони! Сејду Думбија ће у Примери пробати да пронађе голгетерску форму.

Фудбал 30.08.2018 | 21:50
Био је гол-машина, па идол навијача у Москви...
Својевремено је био гол-машина у Швајцарској, важио за човека који би требало да помогне Дидијеу Дрогби да Обалу Слоноваче поведе то афричког троне, европски великани отимали се се за његов потпис, алиСејду Думбија није успео да оствари све о чему је сањао, а његова нове дестинација је Ђирона. Овај 30-годишњи нападач потписао је уговор на три године са каталонским чланом шпанске Примере.

Думбија је дошао као слободан играч, односно са чистим папирима, након што је прошле сезоне био на позајмици у лисабонском Спортингу као фудбалер Роме. Новим саиграчима прикључиће се у среду, када ће одрадити и први тренинг, а одржаће и конференцију за новинаре.

Занимљиво, Думбији је први инострани клуб била јапанска Кашива, а потом је  прешао у Јанг Бојс где је за две године дао 57 голова на 78 утакмица. То му је отворило врата богатих европских клубова, а московски ЦСКА први је дошао до потписа. У дресу Армејаца оставио је заиста добар утисак, навијачи су га заволели, освојио је ЦСКА у периоду од 2010. до 2015. године шест трофеја, а нападач из Обале Слоноваче дао је 84 гола.

У јануару 2015. године прешао је у Рому за 14.500.000 евра, али се тамо није снашао, па га је Вучица слала на позајмице - прво у ЦСКА, па онда у Њукасл и Базел, пре него што је имао епизоду у Спортингу.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар