Bio je gol-mašina, pa idol navijača u Moskvi...

A sada hože da oživi karijeru u Đironi! Sejdu Dumbija će u Primeri probati da pronađe golgetersku formu.

Fudbal 30.08.2018 | 21:50
Bio je gol-mašina, pa idol navijača u Moskvi...
Svojevremeno je bio gol-mašina u Švajcarskoj, važio za čoveka koji bi trebalo da pomogne Didijeu Drogbi da Obalu Slonovače povede to afričkog trone, evropski velikani otimali se se za njegov potpis, aliSejdu Dumbija nije uspeo da ostvari sve o čemu je sanjao, a njegova nove destinacija je Đirona. Ovaj 30-godišnji napadač potpisao je ugovor na tri godine sa katalonskim članom španske Primere.

Dumbija je došao kao slobodan igrač, odnosno sa čistim papirima, nakon što je prošle sezone bio na pozajmici u lisabonskom Sportingu kao fudbaler Rome. Novim saigračima priključiće se u sredu, kada će odraditi i prvi trening, a održaće i konferenciju za novinare.

Zanimljivo, Dumbiji je prvi inostrani klub bila japanska Kašiva, a potom je  prešao u Jang Bojs gde je za dve godine dao 57 golova na 78 utakmica. To mu je otvorilo vrata bogatih evropskih klubova, a moskovski CSKA prvi je došao do potpisa. U dresu Armejaca ostavio je zaista dobar utisak, navijači su ga zavoleli, osvojio je CSKA u periodu od 2010. do 2015. godine šest trofeja, a napadač iz Obale Slonovače dao je 84 gola.

U januaru 2015. godine prešao je u Romu za 14.500.000 evra, ali se tamo nije snašao, pa ga je Vučica slala na pozajmice - prvo u CSKA, pa onda u Njukasl i Bazel, pre nego što je imao epizodu u Sportingu.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar