Мурињо преживио ноћ - умјесто оваца, бројао гријехе!

Управа уз тренера, медији на супротној страни, навијачи негде између…

Фудбал 29.08.2018 | 11:45
Мурињо преживио ноћ - умјесто оваца, бројао гријехе!
Најватренији навијачи са Стетфорд Енда – скоро да је то традиција на култном Олд Трафорду – подржали су екипу и у тренутку који спада у ону категорију најтежих. Екипу и самог тренера. Жозе Мурињо је упркос болном поразу од Тотенхема (0:3) са Театра снова испраћен аплаузима и овацијама. Али ноћ је била кошмарна, нема сумње у то. Јутрос ипак зрак оптимизма: врхушка клуба одлучила је да не сече преко колена. Жозе Мурињо остаје на месту шефа струке, иако није тајна да су појединци у топ менаџменту забринути да је Португалац почео да губи конце.

Медији су, посебно после синоћњег сукоба на конференцији за новинаре, готово по убеђени да Посебнивише не влада ситуацијом. То што је на терен послао тим у сасвим новој 3-3-3-1 формацији са Андером Ерером на месту штопера само је један од аргумената. Примећују приде да је Мурињо раније био веома прецизан са речима, док му сада мисли лутају као и екипа.

Подсећају тако да је од новинара тражио поштовање, пошто је он сам освојио три титуле у Енглеској, а сви остали тренери у Премијер лиги – тачнијеПеп Гвардиола и Мануел Пелегрини – заједно две. Међутим, не заборављају и да је Арсен Венгер имао три титуле, али да то Муриња није спречило да га назива: “стручњаком за неуспех”.

Не заборављају наравно ни да Мурињо заиста има каријеру за дивљење. Али ни да су је имали и Вејн Руни, Златан Ибрахимовић или Бастијан Швајнштајгер, а све њих је баш Мурињо отерао из тима, јер се у фудбалу од прошлости не живи.

Примећују и да је Мурињо после пораза од Тотенхема рекао да утакмица није изгубљена на стратешком, па ни тактичком плану, те констатују да је онда једини закључак који је могуће извести тај да су сами играчи криви? Раније је Жозе био тренеер који би стао у заштиту екипе, а сво бреме одговорности преузео своја плећа. Сада као да жели да каже: није до мене, они су криви. А већину њих довео је баш Мурињо. Клуб је за то издвојио око 380.000.000 евра. А у ту суму не рачунамо Алексиса Санчеза, који је дошао у замену за Хенриха Мхитарјана, дакле без пара у причи.

Са друге стране, Маурицио Покетино овог лета није потрошио ни цента, али је последњег дана прелазног рока охрабрио екипу рекавши: “Бићемо бољи, нема сумње у то”. У првом полувремену на Олд Трафорду није Тотенхем блистао. У другом је прегазио Јунајтед. Тај први гол у 50. минуту сломио је сав отпор Јунајтеда. Није то у души клуба. Није ни у Мурињовој. Али ове сезоне нешто заиста не штима на Олд Трафорду.

У недељу следи судар са Барнлијем, па репрезентативна пауза и гостовање код Вотфорда. До тада сигурно неће бити никаквих промена. Питање је и да ли би имало смисла? Откази за Дејвида Мојеса и Луја Ван Гала нису донели оно што се желело. А уме Мурињо да оде уз прасак. Сетите се само првог мандата у Челсију, па Интера, чак и друге епизоде на Стамфорду када се спекулисало о томе да га играчи минирају.

Да ли Мурињо заиста губи контролу? Или му само треба времена?

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар