Ђорђевић пушта Кузмића да се спреми за нову сезону!

Неће бити у комбинацији за тим у предстојећим квалификацијама.

Кошарка 30.08.2018 | 17:30
Ђорђевић пушта Кузмића да се спреми за нову сезону!
Вест да ће Стефан Бирчевић пропустити репрезентативну акцију у септембру пошто и даље није залечио повреду задњих укрштених лигамената колена најавила је неминовно скраћење списка, а док селектор Александар Ђорђевић заиста не открије своје планове за почетак припрема извесно је да у истим засад неће бити Огњен Кузмић. 

Према сазнањима МОЗЗАРТ Спорта, високи момак из Добоја и даље није у потпуности спреман за највеће кошаркашке изазове, због чега селектор Ђорђевић не жели да свог поузданог центра оптерећује обавезама које изискују врхунску физичку спрему и форму. Управо из тог разлога Ђорђевић ће ослободитиКузмића обавеза у државном тиму, како би са Реал Мадридом могао полако да се припрема за нову клупску сезону. У стручном штабу под Ђорђевићевом командом процењено је да би убацивањеКузмића у мини-циклус припрема за предстојеће две утакмице средином септембра био корак у погрешном смеру за све стране, због чега је и донета оваква одлука. 

Подсетимо, Кузмић је због тешке повреде предњих укрштених лигамената пропустио готово целу прошлу сезону, у коју је ушао као освајач сребрне медаље на Евробаскету у Истанбулу. Претходно је имао врло добру сезону у Црвеној звезди, где је израстао у једног од најбољих скакача Евролиге и дефанзивних центара елитног такмичења, што му је убрзо донело потпис каријере управо у редовима мадридског гиганта. Пре доласка у ШпанијуКузмић је имао висока оптерећења на Европском првенству, где је делио минутажу са Бобаном Марјановићем и Владимиром Штимцем, да би потом на самом почетку клупске сезоне доживео пех који га је од терена одвојио безмало годину дана. 

Осим Кузмића, у националном тиму неће бити Николе Јокића и Стефана Бирчевића. Изглед скраћеног списка за утакмице са Грчком на Криту (13. септембар) и Естонијом у Београду (16. септембар) највише ће зависити од договора са Лос Анђелес Клиперсима на тему могућности да Милош Теодосић и Бобан Марјановић појачају екипу. Одговор из Калифорније требало би да стигне у току дана, а убрзо после тога светло дана угледаће и нова листа кандидата за дрес Србије. 

Подсетимо, Србија се налази у новоформираној Групи Л, ривали су јој Грчка, Израел, Естонија, Немачка и Грузија. Три првоплаисрана тима избориће пласман на завршни турнир.

Александар Ђорђевић сада може да рачуна на 21 играча, а то су: 

Богдан Богдановић (Сакраменто), Немања Бјелица (Сакраменто), Милош Теодосић (ЛА Клиперс), Бобан Марјановић (ЛА Клиперс), Немања Недовић (Армани Милано), Драган Милосављевић (Уникаха), Никола Калинић (Фенербахче), Стефан Јовић (Бајерн), Владимир Лучић (Бајерн), Стеван Јеловац (Бамберг), Марко Симоновић (Зенит), Мирослав Радуљица (Ђангсу), Никола Милутинов (Олимпијакос), Василије Мицић (Анадолу Ефес), Стефан Пено (Алба), Алекса Аврамовић (Варезе), Дејан Тодоровић (Мурсија), Никола Јовановић (Авелино), Огњен Добрић (Црвена звезда), Алекса Раданов (Црвена звезда) и Ђорђе Гагић (Партизан).

Извор: моззартспорт

Фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар