Đorđević pušta Kuzmića da se spremi za novu sezonu!

Neće biti u kombinaciji za tim u predstojećim kvalifikacijama.

Košarka 30.08.2018 | 17:30
Đorđević pušta Kuzmića da se spremi za novu sezonu!
Vest da će Stefan Birčević propustiti reprezentativnu akciju u septembru pošto i dalje nije zalečio povredu zadnjih ukrštenih ligamenata kolena najavila je neminovno skraćenje spiska, a dok selektor Aleksandar Đorđević zaista ne otkrije svoje planove za početak priprema izvesno je da u istim zasad neće biti Ognjen Kuzmić. 

Prema saznanjima MOZZART Sporta, visoki momak iz Doboja i dalje nije u potpunosti spreman za najveće košarkaške izazove, zbog čega selektor Đorđević ne želi da svog pouzdanog centra opterećuje obavezama koje iziskuju vrhunsku fizičku spremu i formu. Upravo iz tog razloga Đorđević će osloboditiKuzmića obaveza u državnom timu, kako bi sa Real Madridom mogao polako da se priprema za novu klupsku sezonu. U stručnom štabu pod Đorđevićevom komandom procenjeno je da bi ubacivanjeKuzmića u mini-ciklus priprema za predstojeće dve utakmice sredinom septembra bio korak u pogrešnom smeru za sve strane, zbog čega je i doneta ovakva odluka. 

Podsetimo, Kuzmić je zbog teške povrede prednjih ukrštenih ligamenata propustio gotovo celu prošlu sezonu, u koju je ušao kao osvajač srebrne medalje na Evrobasketu u Istanbulu. Prethodno je imao vrlo dobru sezonu u Crvenoj zvezdi, gde je izrastao u jednog od najboljih skakača Evrolige i defanzivnih centara elitnog takmičenja, što mu je ubrzo donelo potpis karijere upravo u redovima madridskog giganta. Pre dolaska u ŠpanijuKuzmić je imao visoka opterećenja na Evropskom prvenstvu, gde je delio minutažu sa Bobanom Marjanovićem i Vladimirom Štimcem, da bi potom na samom početku klupske sezone doživeo peh koji ga je od terena odvojio bezmalo godinu dana. 

Osim Kuzmića, u nacionalnom timu neće biti Nikole Jokića i Stefana Birčevića. Izgled skraćenog spiska za utakmice sa Grčkom na Kritu (13. septembar) i Estonijom u Beogradu (16. septembar) najviše će zavisiti od dogovora sa Los Anđeles Klipersima na temu mogućnosti da Miloš Teodosić i Boban Marjanović pojačaju ekipu. Odgovor iz Kalifornije trebalo bi da stigne u toku dana, a ubrzo posle toga svetlo dana ugledaće i nova lista kandidata za dres Srbije. 

Podsetimo, Srbija se nalazi u novoformiranoj Grupi L, rivali su joj Grčka, Izrael, Estonija, Nemačka i Gruzija. Tri prvoplaisrana tima izboriće plasman na završni turnir.

Aleksandar Đorđević sada može da računa na 21 igrača, a to su: 

Bogdan Bogdanović (Sakramento), Nemanja Bjelica (Sakramento), Miloš Teodosić (LA Klipers), Boban Marjanović (LA Klipers), Nemanja Nedović (Armani Milano), Dragan Milosavljević (Unikaha), Nikola Kalinić (Fenerbahče), Stefan Jović (Bajern), Vladimir Lučić (Bajern), Stevan Jelovac (Bamberg), Marko Simonović (Zenit), Miroslav Raduljica (Đangsu), Nikola Milutinov (Olimpijakos), Vasilije Micić (Anadolu Efes), Stefan Peno (Alba), Aleksa Avramović (Vareze), Dejan Todorović (Mursija), Nikola Jovanović (Avelino), Ognjen Dobrić (Crvena zvezda), Aleksa Radanov (Crvena zvezda) i Đorđe Gagić (Partizan).

Izvor: mozzartsport

Foto: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar