ЛЕ: Партизанове опције за Бешикташ...

Шта ако не може Јанковић? Ко мења Косовића? Одбрана ће се прекомпоновати у односу на ону из Шапца.

Фудбал 29.08.2018 | 21:45
ЛЕ: Партизанове опције за Бешикташ...
У Партизану кажу „утакмица сезоне“. Јасно је и људима у Хумској да ће рачуне сводити у мају 2019, међутим, гостовање у Истанбулу и евентуална елиминација Бешикташа ставили би огромах плус испред тек започете такмичарске године, због чега није чудо што у и око клуба влада уверење да је у четвртак (20.00, РТС 1) могуће избацити фаворита.

А он ће бити још јачи него прошле седмице у Београду, пошто је Алвару Негреду истекла суспензија (мењаће Ларина у нападу), а конкуренцију по бочним позицијама заоштрио је опорављени Рајан Бабел, пошто је играо 90 минута у викенд поразу од Анталије (2:3).

За разлику од турског представника, који на листи повређених има само другог Холанђанина Џермејна Ленса, кадровска ситуација међу црно-белима је неповољнија него пре првог меча. Сигурно неће игратиНебојша Косовић (зарадио три жута картона у квалификацијама, следује му аутоматска суспензија), док је велики знак питања иза имена Марка Јанковића, повређеног средином првог полувремена утакмице у Хумској. Под условом да се „десетка“ Парног ваљка опорави заузеће место уз десну аут-линију, у покушају да репризира учинак из двомеча са Нордсјиландом и голом и(ли) асистенцијом осветли освајачу Купа Србије пут ка групној фази Лиге Европе.

Но, ако Јанковић не буде у стању да истрчи на терен, мораће Зоран Мирковић да прибегне алтернатиним решењима. Ако је судити на основу првог окршаја са Бешикташем, као и гостовања Мачви, најближи месту стартера је Ђорђе Ивановић, с тим што би у тој варијанти Горан Закарић заузео позицију десног крила, а бивши капитен Спартака би се преселио на леву страну. Наравно, обојица би имала задатак да улазе у средину...

Други кандидат да евентуално замени Јанковића је најмлађи члан Партизановог тима, Армин Ђерлек. Талентовани везиста био је стартер у реваншу са Рударом, добијао је шансу у реванш сусретима са Тракаијем и Нордсјиландом, а и сад би могао на ту позицију, мада остаје дилема да ли дете од 18 година гурнути у захтевну утакмицу где ће све да пршти од дуела.

Ивановић и Ђерлек су, практично, једине реалне опције, јер је Зоран Тошић повређен (враћа се у октобру), док је Сејдуба Сума не у другом, него у трећем плану, о чему сведочи чињеница да је под палицом Зорана Мирковића одиграо само једно полувреме (у Земуну). И то лоше. Тешко је очекивати да сад, кад је стани-пани, одједном улети међу стартере. Поготово што у недељу није био ни на клупи.

На њој су у Шапцу, између осталог, седели Саша Здјелар и Милан Смиљанић, а међу њима ваља тражити парњака изесном стартеру на „Водафон парк арени“, Александру Шћекићу на месту задњег везног. Репрезентативац Црне Горе пројектован је да почне дуел на Босфору по више основа (играо у Турској, дао гол Бешикташу, добро чита игру ривала, може да буде од користи у прекидима), остало је само да Мирковићодабере хоће ли му друштво правити стартер на свих досадашњих седам европских утакмица (Здјелар) или је, можда, време за Смиљанића (није досад почињао међународне утакмице), посебно ако се зна да јеЛола био, на пример, актер екипе која је избацила Андерлехт на страни. Додуше, пре осам лета.

Остатак тима се зна: Рикардо Гомеш у шпицу, Владимир Стојковић међу стативама, а одбрана ће дефинитивно бити прекомпонована у односу на ону из дуела са Мачом. Очекује се померање Н. Р. Милетића на позицију десног бека, Н. Г. Милетића на левог, док би Марк Валијенте, који је предахнуо пре два дана, опет требало да буде тандем штопера са Светозаром Марковићем.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар