LE: Partizanove opcije za Bešiktaš...

Šta ako ne može Janković? Ko menja Kosovića? Odbrana će se prekomponovati u odnosu na onu iz Šapca.

Fudbal 29.08.2018 | 21:45
LE: Partizanove opcije za Bešiktaš...
U Partizanu kažu „utakmica sezone“. Jasno je i ljudima u Humskoj da će račune svoditi u maju 2019, međutim, gostovanje u Istanbulu i eventualna eliminacija Bešiktaša stavili bi ogromah plus ispred tek započete takmičarske godine, zbog čega nije čudo što u i oko kluba vlada uverenje da je u četvrtak (20.00, RTS 1) moguće izbaciti favorita.

A on će biti još jači nego prošle sedmice u Beogradu, pošto je Alvaru Negredu istekla suspenzija (menjaće Larina u napadu), a konkurenciju po bočnim pozicijama zaoštrio je oporavljeni Rajan Babel, pošto je igrao 90 minuta u vikend porazu od Antalije (2:3).

Za razliku od turskog predstavnika, koji na listi povređenih ima samo drugog Holanđanina Džermejna Lensa, kadrovska situacija među crno-belima je nepovoljnija nego pre prvog meča. Sigurno neće igratiNebojša Kosović (zaradio tri žuta kartona u kvalifikacijama, sleduje mu automatska suspenzija), dok je veliki znak pitanja iza imena Marka Jankovića, povređenog sredinom prvog poluvremena utakmice u Humskoj. Pod uslovom da se „desetka“ Parnog valjka oporavi zauzeće mesto uz desnu aut-liniju, u pokušaju da reprizira učinak iz dvomeča sa Nordsjilandom i golom i(li) asistencijom osvetli osvajaču Kupa Srbije put ka grupnoj fazi Lige Evrope.

No, ako Janković ne bude u stanju da istrči na teren, moraće Zoran Mirković da pribegne alternatinim rešenjima. Ako je suditi na osnovu prvog okršaja sa Bešiktašem, kao i gostovanja Mačvi, najbliži mestu startera je Đorđe Ivanović, s tim što bi u toj varijanti Goran Zakarić zauzeo poziciju desnog krila, a bivši kapiten Spartaka bi se preselio na levu stranu. Naravno, obojica bi imala zadatak da ulaze u sredinu...

Drugi kandidat da eventualno zameni Jankovića je najmlađi član Partizanovog tima, Armin Đerlek. Talentovani vezista bio je starter u revanšu sa Rudarom, dobijao je šansu u revanš susretima sa Trakaijem i Nordsjilandom, a i sad bi mogao na tu poziciju, mada ostaje dilema da li dete od 18 godina gurnuti u zahtevnu utakmicu gde će sve da pršti od duela.

Ivanović i Đerlek su, praktično, jedine realne opcije, jer je Zoran Tošić povređen (vraća se u oktobru), dok je Sejduba Suma ne u drugom, nego u trećem planu, o čemu svedoči činjenica da je pod palicom Zorana Mirkovića odigrao samo jedno poluvreme (u Zemunu). I to loše. Teško je očekivati da sad, kad je stani-pani, odjednom uleti među startere. Pogotovo što u nedelju nije bio ni na klupi.

Na njoj su u Šapcu, između ostalog, sedeli Saša Zdjelar i Milan Smiljanić, a među njima valja tražiti parnjaka izesnom starteru na „Vodafon park areni“, Aleksandru Šćekiću na mestu zadnjeg veznog. Reprezentativac Crne Gore projektovan je da počne duel na Bosforu po više osnova (igrao u Turskoj, dao gol Bešiktašu, dobro čita igru rivala, može da bude od koristi u prekidima), ostalo je samo da Mirkovićodabere hoće li mu društvo praviti starter na svih dosadašnjih sedam evropskih utakmica (Zdjelar) ili je, možda, vreme za Smiljanića (nije dosad počinjao međunarodne utakmice), posebno ako se zna da jeLola bio, na primer, akter ekipe koja je izbacila Anderleht na strani. Doduše, pre osam leta.

Ostatak tima se zna: Rikardo Gomeš u špicu, Vladimir Stojković među stativama, a odbrana će definitivno biti prekomponovana u odnosu na onu iz duela sa Mačom. Očekuje se pomeranje N. R. Miletića na poziciju desnog beka, N. G. Miletića na levog, dok bi Mark Valijente, koji je predahnuo pre dva dana, opet trebalo da bude tandem štopera sa Svetozarom Markovićem.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar