Везиста Роме дочекује Радоњића - за 28 милиона!

Олимпик Марсељ је потврдио велики трансфер.  Потписао Кевин Стротман! Марсељ довео најзвучније летње појачање.

Фудбал 29.08.2018 | 09:15
Везиста Роме дочекује Радоњића - за 28 милиона!
Најављено - остварено! Холанђанин Кевин Стротман прешао у Олимпик Марсељ неколико дана пре него што ће у чувеној луци дочекати крило Црвене звезде, Немању Радоњића.

Искусни дефанзивни везиста (28 година) појачао је прошлосезонског финалисту Лиге Европе у трансферу вредном 25 милиона, плус додатна три милиона, која би "вучица" могла да заради кроз бонусе.

Иако се некадашњем играчу Утрехта и ПСВ Ајндховена није одлазило из Рима и са Олимпика, он је ипак постао нови играч екипе Рудија Гарсија, који га је тренирао и у Роми.

Некадашњи шампион Европе платио је више само Димитрија Пајеа Вест Хему - 29,3 милиона евра.

Вучица ће за продају 28-годишњег Холанђанина добити 25.000.000 евра уз 3.000.000 кроз бонусе, аСтротман ће на Велодрому поново сарађивати са Рудијем Гарсијом који му је својевремено био шеф и у Роми.

Навијачи Марсеља су одушевљени овим трансфером који показује озбиљне амбиције новог руководства, док фанови Роме не крију разочарање због чињенице да је после Раџе Најнголана (Интер) овог лета отишао још један носилац игре из претходне сезоне. 

А шта очекивати од Стротмана у Марсељу? Холанђанин је две од укупно пет сезона провео на трибинама због повреда, али је прошле сезоне забележио 44 наступа и учествовао у походу Римљана на полуфинале Лиге шампиона.

Његов долазак на југ Француске уједно је и увертира у трансфер Немање Радоњића из Црвене звезде који би у четвртак или петак, после реванша са Салцбургом, требало да потпише уговор са Олимпиком.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар