Vezista Rome dočekuje Radonjića - za 28 miliona!

Olimpik Marselj je potvrdio veliki transfer.  Potpisao Kevin Strotman! Marselj doveo najzvučnije letnje pojačanje.

Fudbal 29.08.2018 | 09:15
Vezista Rome dočekuje Radonjića - za 28 miliona!
Najavljeno - ostvareno! Holanđanin Kevin Strotman prešao u Olimpik Marselj nekoliko dana pre nego što će u čuvenoj luci dočekati krilo Crvene zvezde, Nemanju Radonjića.

Iskusni defanzivni vezista (28 godina) pojačao je prošlosezonskog finalistu Lige Evrope u transferu vrednom 25 miliona, plus dodatna tri miliona, koja bi "vučica" mogla da zaradi kroz bonuse.

Iako se nekadašnjem igraču Utrehta i PSV Ajndhovena nije odlazilo iz Rima i sa Olimpika, on je ipak postao novi igrač ekipe Rudija Garsija, koji ga je trenirao i u Romi.

Nekadašnji šampion Evrope platio je više samo Dimitrija Pajea Vest Hemu - 29,3 miliona evra.

Vučica će za prodaju 28-godišnjeg Holanđanina dobiti 25.000.000 evra uz 3.000.000 kroz bonuse, aStrotman će na Velodromu ponovo sarađivati sa Rudijem Garsijom koji mu je svojevremeno bio šef i u Romi.

Navijači Marselja su oduševljeni ovim transferom koji pokazuje ozbiljne ambicije novog rukovodstva, dok fanovi Rome ne kriju razočaranje zbog činjenice da je posle Radže Najngolana (Inter) ovog leta otišao još jedan nosilac igre iz prethodne sezone. 

A šta očekivati od Strotmana u Marselju? Holanđanin je dve od ukupno pet sezona proveo na tribinama zbog povreda, ali je prošle sezone zabeležio 44 nastupa i učestvovao u pohodu Rimljana na polufinale Lige šampiona.

Njegov dolazak na jug Francuske ujedno je i uvertira u transfer Nemanje Radonjića iz Crvene zvezde koji bi u četvrtak ili petak, posle revanša sa Salcburgom, trebalo da potpiše ugovor sa Olimpikom.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar