“Домаћи и странци - сјајан спој, надмашићемо себе!”

Кошаркашки клуб Будућност се сели у Београд након уводних припрема у Колашину, стручни штаб презадовољан радом играча.

Кошарка 30.08.2018 | 19:45
“Домаћи и странци - сјајан спој, надмашићемо себе!”
Члан најјаче европске кошаркашке лиге је завршио прву фазу припрема у старој бази Колашину.

Тренер Александар Џикић је склапао коцкице за никад јачу АБА лигу, али и за 16 година дуго чекану Евролигу.

"Евидентно је да су сви играчи дошли спремни за припреме. У Колашину смо имали изванредне услове за рад и све што је шеф стручног штаба са сарадницима замислио, реализовано је, нешто у теретани, нешто у дворани. Посебно је важно да је све прошло без повреда", каже спортски директор Будућности Гаврило Пајовић, некедашњи плејмејкер подгоричке екипе.

Шампион АБА лиге и вицепрвак Црне Горе је задржао све домаће играче од прошле сезоне, а плаву опрему су задужили бекови Арон Крафт и Едвин Џексон, крило Коти Кларк и крилни центар/центар Ерл Кларк.

"Крафт, изванредан одбрамбени играч. То смо знали и очекивали, али је позитивно изненађење што може да буде много бољи нападач него што сам мислио. Едвин Џексон је више него позитиван момак који је репрезентативац Француске и играч Барселоне. Он је објављивао видео - поруке колико је задовољан припремама у Колашину", скенира Пајовић, а онда се надовезује:

"Ерл Кларк, НБА играч, саиграч Коби Брајанта и изузетан професионалац. Коти Кларк, прошлогодишњи МВП WТБ лиге. Сви су одлични момци и играчи и сигурно ће нам уз ове домаће момке помоћи да остваримо добар резултат”.

Подгоричани ће у Евролиги бити клуб са највише домаћих играча, а са најмање странаца. Можда предност, а можда и мана.

"Са једне стране је то додатни квалитет, јер сам сигуран да ће публика препознати однос клуба према домаћим играчима. Наш клуб је према рејтингу, али и буџету са којим располажемо на 16. месту у Евролиги. Ми ћемо у том гротлу 'Мораче', са тим домаћим играчима, некад и надмашити себе. То што смо задржали домаће играче који су и репрезентативци Црне Горе, верујем да ће кроз амбијент који створимо, бити наша предност”.

Будућност ће од сутра боравити у Београду, затим ће се преселити у Бриндизи, а завршна фаза припрема ће бити Суперкуп АБА лиге у Лакташима, који се игра од 20. до 23. септембра.

"У Београду ћемо бити 10 дана и одиграти пет утакмица. Након тога следи турнир у Бриндизију и завршница је Суперкупа АБА лиге у Лакташима. Испало је тако да ћемо ући у историјску евролигашку сезону без иједне пријатељске утакмице у Морачи", рекао је Пајовић.

Посебан мотив играчима, верује, биће реновирана дворана "Морача", чији је капацитет проширен по захтеву Евролиге.

"У том спортском здању, што као играч, што као спортски директор, сам присутан скоро 35 година и пресрећан сам што ће нас реновирана Морача дочекати модерна и европска. Сигуран сам да ће нова Морача бити подстрек и играчима и навијачима да дају све од себе. У таквом амбијенту ћемо покушати да направимо што бољи резултат у Евролиги, а у АБА лиги да будемо у самом врху што ће бити тешко", подвукао је спортски директор Будућности

РАСПОРЕД СУПЕР КУПА АБА ЛИГЕ

1/4 финале, 20. септембар

18.00 Морнар - Партизан

20.30 Будућност - Игокеа

1/4 финале, 21. септембар

18.00 Цедевита - Задар

20.30 Црвена звезда мтс - Олимпија

1/2 финале, 22 септембар

Морнар/Партизан - Будућност/Игокеа

Цедевита/Задар - Црвена звезда мтс/Олимпија

ФИНАЛЕ, 23. СЕПТЕМБАР

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар