“Domaći i stranci - sjajan spoj, nadmašićemo sebe!”

Košarkaški klub Budućnost se seli u Beograd nakon uvodnih priprema u Kolašinu, stručni štab prezadovoljan radom igrača.

Košarka 30.08.2018 | 19:45
“Domaći i stranci - sjajan spoj, nadmašićemo sebe!”
Član najjače evropske košarkaške lige je završio prvu fazu priprema u staroj bazi Kolašinu.

Trener Aleksandar Džikić je sklapao kockice za nikad jaču ABA ligu, ali i za 16 godina dugo čekanu Evroligu.

"Evidentno je da su svi igrači došli spremni za pripreme. U Kolašinu smo imali izvanredne uslove za rad i sve što je šef stručnog štaba sa saradnicima zamislio, realizovano je, nešto u teretani, nešto u dvorani. Posebno je važno da je sve prošlo bez povreda", kaže sportski direktor Budućnosti Gavrilo Pajović, nekedašnji plejmejker podgoričke ekipe.

Šampion ABA lige i viceprvak Crne Gore je zadržao sve domaće igrače od prošle sezone, a plavu opremu su zadužili bekovi Aron Kraft i Edvin Džekson, krilo Koti Klark i krilni centar/centar Erl Klark.

"Kraft, izvanredan odbrambeni igrač. To smo znali i očekivali, ali je pozitivno iznenađenje što može da bude mnogo bolji napadač nego što sam mislio. Edvin Džekson je više nego pozitivan momak koji je reprezentativac Francuske i igrač Barselone. On je objavljivao video - poruke koliko je zadovoljan pripremama u Kolašinu", skenira Pajović, a onda se nadovezuje:

"Erl Klark, NBA igrač, saigrač Kobi Brajanta i izuzetan profesionalac. Koti Klark, prošlogodišnji MVP WTB lige. Svi su odlični momci i igrači i sigurno će nam uz ove domaće momke pomoći da ostvarimo dobar rezultat”.

Podgoričani će u Evroligi biti klub sa najviše domaćih igrača, a sa najmanje stranaca. Možda prednost, a možda i mana.

"Sa jedne strane je to dodatni kvalitet, jer sam siguran da će publika prepoznati odnos kluba prema domaćim igračima. Naš klub je prema rejtingu, ali i budžetu sa kojim raspolažemo na 16. mestu u Evroligi. Mi ćemo u tom grotlu 'Morače', sa tim domaćim igračima, nekad i nadmašiti sebe. To što smo zadržali domaće igrače koji su i reprezentativci Crne Gore, verujem da će kroz ambijent koji stvorimo, biti naša prednost”.

Budućnost će od sutra boraviti u Beogradu, zatim će se preseliti u Brindizi, a završna faza priprema će biti Superkup ABA lige u Laktašima, koji se igra od 20. do 23. septembra.

"U Beogradu ćemo biti 10 dana i odigrati pet utakmica. Nakon toga sledi turnir u Brindiziju i završnica je Superkupa ABA lige u Laktašima. Ispalo je tako da ćemo ući u istorijsku evroligašku sezonu bez ijedne prijateljske utakmice u Morači", rekao je Pajović.

Poseban motiv igračima, veruje, biće renovirana dvorana "Morača", čiji je kapacitet proširen po zahtevu Evrolige.

"U tom sportskom zdanju, što kao igrač, što kao sportski direktor, sam prisutan skoro 35 godina i presrećan sam što će nas renovirana Morača dočekati moderna i evropska. Siguran sam da će nova Morača biti podstrek i igračima i navijačima da daju sve od sebe. U takvom ambijentu ćemo pokušati da napravimo što bolji rezultat u Evroligi, a u ABA ligi da budemo u samom vrhu što će biti teško", podvukao je sportski direktor Budućnosti

RASPORED SUPER KUPA ABA LIGE

1/4 finale, 20. septembar

18.00 Mornar - Partizan

20.30 Budućnost - Igokea

1/4 finale, 21. septembar

18.00 Cedevita - Zadar

20.30 Crvena zvezda mts - Olimpija

1/2 finale, 22 septembar

Mornar/Partizan - Budućnost/Igokea

Cedevita/Zadar - Crvena zvezda mts/Olimpija

FINALE, 23. SEPTEMBAR

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar