Џајић: Од када је Милојевић тренер...

Црвено-бели одлетели су у Салцбург по Лигу шампиона, а у авиону се нашао и легендарни фудбалер, функционер и председник клуба који је са једног од бројних путовања донео и титулу првака Европе.

Фудбал 28.08.2018 | 22:00
Џајић: Од када је Милојевић тренер...
Са једног од бројних путовања авионом, Драган Џајић је као фудбалер, функционер и председник Црвене звезде успео да врати и титулу првака Европе.

Овог пута, као почасни председник отпутовао је у Аустрију у нади да ће у Београд "вратити" Лигу шампиона, такмичење у ком се црвено-бели нису такмичили од сезоне 1992/93 и санкција које су уследиле.

"Главни циљ је био да се квалификујемо у Европу, сада имамо шансу да уђемо у Лигу шампиона, наравно да бисмо сви желели то. Имамо обећавајући резултат, али у јавности се више мисли да ће бити лакше него што се мисли у клубу. Неће бити лака утакмица, као што ниједна европска утакмица није лака", рекао је Џајић новинарима пред пут у Аустрију.

"Мислим да је Звезда спремна да се супротстави, све утакмице које смо играли у Европи биле су на нивоу за овај период, колико је Милојевић тренер, да смо се увек супротстављали на прави начин. Нема разлога да не верујем да тако може бити и сутра", додао је Џајић, трећа Звездина звезда.

Он је рекао да не зна какав ће резултат бити, да неће бити лако, али да се нада да ће ; се сутра сви у Звезди радовати.

"Верујем у играче да ће одиграти дисциплиновано, да ћемо доћи до своје шансе. Најважније је да ћемо ми и даље играти у Европи, али ја се никад не задовољавам с тим, ако је већ шанса да се игра Лига шампиона треба је искористити, а да ли ћемо је искористити, видећемо сутра увече", навео је Џајић.

Упитан за прву утакмицу, Џајић је рекао да Салцбург није имао ниједну шансу.

"Ми смо имали једну стопостотну, другу смо можда могли да дамо гол, али то је фудбал, не вреди се враћати, него треба да се окренемо предстојећем мечу. Верујем да ћемо одиграти коректно, треба бити концентрисан свих 90 минута, чекати своју шансу. Али да не причам ја о томе, сад ја да саветујем Милојевића нешто што је доказао у свим овим утакмицама, да може да се супротстави европским клубвима на свој начин. Верујем и у њега и у играче", рекао је Џајић.

"ДАЋЕ БОГ, АЛИ МОРАМО СА 200 ОДСТО"

Фудбалери Црвене звезде Филип Стојковић и Милан Родић истакли су свесни да имају велику шансу да преко Салцбурга изборе пласман у Лигу шампиона и испишу историју клуба.

"Веома важна утакмица је пред нама, нема потребе да причамо о томе колики је улог. Генерације звездаша сањају наш тим у Лиги шампиона, дошли смо на корак од остварења сна и не планирамо ту да се зауставимо. Показали смо и у прошлој сезони да смо спремни за велика дела, приказујемо добре игре и растемо као екипа. Зато са правом могу да очекујем да ћемо ми бити екипа која ће се радовати", рекао је Родић пре одласка у Аустрију.

Звездин леви бек додаје да његова екипа има рецепт да заустави аустријски тим.

"Екипа Салцбурга не игра са класичним крилним нападачима које бисмо ми бекови чували, зато је неопходан додатан опрез. Значи нам што сада имамо искуство играња са њима, много смо боље упознали противника у Београду и знамо где су наше ?ансе. Зато ћемо се фокусирати на њихове најслабије тачке и покушати да искористимо сваку прилику која нам се укаже".

Родић наглашава да га радује што се на трибинама Ред Бул арене очекује велики број навијача Црвене звезде, посебно што се видело у Београду колико екипи фале.

Његов саиграч Филип Стојковић у добром расположењу чека други судар са Салцбургом.

"Најбитније је да сваки играч, не да пружи 100 одсто, већ 200 одсто себе. Ако будемо заслужили да прођемо, то ћемо свакако и учинити", рекао је Стојковић.

Он је уверен да бити потпуно другачији меч него у Београду (0:0) јер очекује офанзивнији Салцбург.

"Имају они недостатке, надамо се да ћемо их искористи. Даће Бог да прођемо у Лигу шампиона. Било је добро и прошле сезоне у Лиги Европе, а надам се да ће бити још боље после ове утакмице", закључио је Стојковић.

"Већ смо обезбедили учешће у Лиги Европа, што је велики успех за сваку екипу, али ми се тиме не задовољавамо. Свако овде зна да Звезда увек има највеће амбиције и да су пред нас увек постављени највиши циљеви. Зато идемо у Салцбург да победимо и да направимо корак више у односу на прошлу сезону. Много година се чека на групну фазу Лиге шампиона и верујем да је сада дошао тренутак да вратимо Звезду тамо где јој је и место, међу великане европског фудбала", рекао је везиста ненад Крстичић.

"Салцбург је одлична екипа, зато је било важно да на свом терену не примимо гол. Наша одбрана је још једном показала да је непробојна и сматрам да имамо добар резултат. Одлично смо се тактички припремили за утакмицу, али у оваквим утакмицама срце игра огромну улогу. Мислим да ће наше заједништво и љубав према црвено-белим бојама, као и огромна жеља за успехом, допринети томе да се ми радујемо. Влада огромно интересовање за утакмицу међу нашим навијачима и сигуран сам да ћемо осетити њихову позитивну енергију", навео је.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар