Džajić: Od kada je Milojević trener...

Crveno-beli odleteli su u Salcburg po Ligu šampiona, a u avionu se našao i legendarni fudbaler, funkcioner i predsednik kluba koji je sa jednog od brojnih putovanja doneo i titulu prvaka Evrope.

Fudbal 28.08.2018 | 22:00
Džajić: Od kada je Milojević trener...
Sa jednog od brojnih putovanja avionom, Dragan Džajić je kao fudbaler, funkcioner i predsednik Crvene zvezde uspeo da vrati i titulu prvaka Evrope.

Ovog puta, kao počasni predsednik otputovao je u Austriju u nadi da će u Beograd "vratiti" Ligu šampiona, takmičenje u kom se crveno-beli nisu takmičili od sezone 1992/93 i sankcija koje su usledile.

"Glavni cilj je bio da se kvalifikujemo u Evropu, sada imamo šansu da uđemo u Ligu šampiona, naravno da bismo svi želeli to. Imamo obećavajući rezultat, ali u javnosti se više misli da će biti lakše nego što se misli u klubu. Neće biti laka utakmica, kao što nijedna evropska utakmica nije laka", rekao je Džajić novinarima pred put u Austriju.

"Mislim da je Zvezda spremna da se suprotstavi, sve utakmice koje smo igrali u Evropi bile su na nivou za ovaj period, koliko je Milojević trener, da smo se uvek suprotstavljali na pravi način. Nema razloga da ne verujem da tako može biti i sutra", dodao je Džajić, treća Zvezdina zvezda.

On je rekao da ne zna kakav će rezultat biti, da neće biti lako, ali da se nada da će ; se sutra svi u Zvezdi radovati.

"Verujem u igrače da će odigrati disciplinovano, da ćemo doći do svoje šanse. Najvažnije je da ćemo mi i dalje igrati u Evropi, ali ja se nikad ne zadovoljavam s tim, ako je već šansa da se igra Liga šampiona treba je iskoristiti, a da li ćemo je iskoristiti, videćemo sutra uveče", naveo je Džajić.

Upitan za prvu utakmicu, Džajić je rekao da Salcburg nije imao nijednu šansu.

"Mi smo imali jednu stopostotnu, drugu smo možda mogli da damo gol, ali to je fudbal, ne vredi se vraćati, nego treba da se okrenemo predstojećem meču. Verujem da ćemo odigrati korektno, treba biti koncentrisan svih 90 minuta, čekati svoju šansu. Ali da ne pričam ja o tome, sad ja da savetujem Milojevića nešto što je dokazao u svim ovim utakmicama, da može da se suprotstavi evropskim klubvima na svoj način. Verujem i u njega i u igrače", rekao je Džajić.

"DAĆE BOG, ALI MORAMO SA 200 ODSTO"

Fudbaleri Crvene zvezde Filip Stojković i Milan Rodić istakli su svesni da imaju veliku šansu da preko Salcburga izbore plasman u Ligu šampiona i ispišu istoriju kluba.

"Veoma važna utakmica je pred nama, nema potrebe da pričamo o tome koliki je ulog. Generacije zvezdaša sanjaju naš tim u Ligi šampiona, došli smo na korak od ostvarenja sna i ne planiramo tu da se zaustavimo. Pokazali smo i u prošloj sezoni da smo spremni za velika dela, prikazujemo dobre igre i rastemo kao ekipa. Zato sa pravom mogu da očekujem da ćemo mi biti ekipa koja će se radovati", rekao je Rodić pre odlaska u Austriju.

Zvezdin levi bek dodaje da njegova ekipa ima recept da zaustavi austrijski tim.

"Ekipa Salcburga ne igra sa klasičnim krilnim napadačima koje bismo mi bekovi čuvali, zato je neophodan dodatan oprez. Znači nam što sada imamo iskustvo igranja sa njima, mnogo smo bolje upoznali protivnika u Beogradu i znamo gde su naše ?anse. Zato ćemo se fokusirati na njihove najslabije tačke i pokušati da iskoristimo svaku priliku koja nam se ukaže".

Rodić naglašava da ga raduje što se na tribinama Red Bul arene očekuje veliki broj navijača Crvene zvezde, posebno što se videlo u Beogradu koliko ekipi fale.

Njegov saigrač Filip Stojković u dobrom raspoloženju čeka drugi sudar sa Salcburgom.

"Najbitnije je da svaki igrač, ne da pruži 100 odsto, već 200 odsto sebe. Ako budemo zaslužili da prođemo, to ćemo svakako i učiniti", rekao je Stojković.

On je uveren da biti potpuno drugačiji meč nego u Beogradu (0:0) jer očekuje ofanzivniji Salcburg.

"Imaju oni nedostatke, nadamo se da ćemo ih iskoristi. Daće Bog da prođemo u Ligu šampiona. Bilo je dobro i prošle sezone u Ligi Evrope, a nadam se da će biti još bolje posle ove utakmice", zaključio je Stojković.

"Već smo obezbedili učešće u Ligi Evropa, što je veliki uspeh za svaku ekipu, ali mi se time ne zadovoljavamo. Svako ovde zna da Zvezda uvek ima najveće ambicije i da su pred nas uvek postavljeni najviši ciljevi. Zato idemo u Salcburg da pobedimo i da napravimo korak više u odnosu na prošlu sezonu. Mnogo godina se čeka na grupnu fazu Lige šampiona i verujem da je sada došao trenutak da vratimo Zvezdu tamo gde joj je i mesto, među velikane evropskog fudbala", rekao je vezista nenad Krstičić.

"Salcburg je odlična ekipa, zato je bilo važno da na svom terenu ne primimo gol. Naša odbrana je još jednom pokazala da je neprobojna i smatram da imamo dobar rezultat. Odlično smo se taktički pripremili za utakmicu, ali u ovakvim utakmicama srce igra ogromnu ulogu. Mislim da će naše zajedništvo i ljubav prema crveno-belim bojama, kao i ogromna želja za uspehom, doprineti tome da se mi radujemo. Vlada ogromno interesovanje za utakmicu među našim navijačima i siguran sam da ćemo osetiti njihovu pozitivnu energiju", naveo je.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar