''Делије'' пристижу у Салцбург, стадион распродат!

Локални медији пишу да је салцбуршка полиција поново на испиту само три месеца након доласка великог броја навијача француског Марсеља када је град такође био "под опсадом".

Фудбал 29.08.2018 | 08:15
''Делије'' пристижу у Салцбург, стадион распродат!
Аустријска полиција у великој приправности чека долазак навијача Црвене звезде у Салцбург којих, према њиховим предвиђањима, очекује око 9.000 из Србије, Аустрије и широм Европе.

Утакмица је означена високим ризиком за локалну полицију, док су Звездини навијачи добили да попуне целу јужну трибину "Ред Бул арене" капацитета 7.200 места, иако им према правилима УЕФА следује 2.000 улазница.

"Са толиким бројем навијача можемо да претпоставимо да нису сви дошли због фудбала. Ипак, треба их посматрати као на туристе", каже портпарол полиције Ханс Волфгрубер, а преносе аустријски медији.

Карте за утакмицу су брзо распродате и очекује се да изабраници Владана Милојевића имају велику подршку са трибина, знатно већу него домаћин.

Полиција саветује локалне становнике да ће бити велике гужве у граду и у саобраћају и да због тога користе јавни превоз, као и да ће безбедоносне мере бити подигнуте на максималан ниво са хеликоптером, полицијским псима и специјалцима.

Локални медији пишу да је салцбуршка полиција поново на испиту само три месеца након доласка великог броја навијача француског Марсеља када је град такође био "под опсадом".

Реванш утакмица плеј-офа за Лигу шампиона између Салцбурга и Црвене звезде биће одиграна у среду од 21 час. Први меч у Београду завршен је без голова.

УПУТСТВА НА САЈТУ ЦРВЕНО-БЕЛИХ

Како би долазак великог броја навијача у град подно Алпа у ком живи око 150.000 становника протекао у најбољем могућем реду, огласио се и ФК Црвена звезда, који је на званичном порталу објавио упутства састављена у договору са аустријским клубом и локалним властима.

"Зато је од стране аустријски полиције и Фудбалског клуба Ред Бул Салцбург сачињен предлог кретања наших навијача на дан утакмице, који је услован и не значи да ће бити организованог окупљања навијача. Такође, позивају се Звездини навијачи из иностранства да поштују достојанство земље у којој се буду налазили.

Што се тиче самог плана од стране домаћина, ако буде окупљања навијача, место потенцијалног налажења у среду на дан утакмице биће 'Гриесгассе', која је једна од најпознатијих улица у страдом делу града Салцбурга, одакле би се кренуло ка стадиону 'Ред Бул арена'. Аустријска полиција и ФК Ред Бул Салцбург су одредили велику трибину на јужној страни стадиона за Звездине навијаче, која ће бити посебно обезбеђена и којој присталице Салцбурга неће моћи да приђу.

На стадион 'Ред Бул арена' моћи ће да се уђе два сата пре меча, односно од 19 часова, а обезбеђен је и велики паркинг код тамошњег Сајма ('Мессезентрум'), јер паркирање код самог стадиона неће бити могуће", наведено је у саопштењу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар