''Delije'' pristižu u Salcburg, stadion rasprodat!

Lokalni mediji pišu da je salcburška policija ponovo na ispitu samo tri meseca nakon dolaska velikog broja navijača francuskog Marselja kada je grad takođe bio "pod opsadom".

Fudbal 29.08.2018 | 08:15
''Delije'' pristižu u Salcburg, stadion rasprodat!
Austrijska policija u velikoj pripravnosti čeka dolazak navijača Crvene zvezde u Salcburg kojih, prema njihovim predviđanjima, očekuje oko 9.000 iz Srbije, Austrije i širom Evrope.

Utakmica je označena visokim rizikom za lokalnu policiju, dok su Zvezdini navijači dobili da popune celu južnu tribinu "Red Bul arene" kapaciteta 7.200 mesta, iako im prema pravilima UEFA sleduje 2.000 ulaznica.

"Sa tolikim brojem navijača možemo da pretpostavimo da nisu svi došli zbog fudbala. Ipak, treba ih posmatrati kao na turiste", kaže portparol policije Hans Volfgruber, a prenose austrijski mediji.

Karte za utakmicu su brzo rasprodate i očekuje se da izabranici Vladana Milojevića imaju veliku podršku sa tribina, znatno veću nego domaćin.

Policija savetuje lokalne stanovnike da će biti velike gužve u gradu i u saobraćaju i da zbog toga koriste javni prevoz, kao i da će bezbedonosne mere biti podignute na maksimalan nivo sa helikopterom, policijskim psima i specijalcima.

Lokalni mediji pišu da je salcburška policija ponovo na ispitu samo tri meseca nakon dolaska velikog broja navijača francuskog Marselja kada je grad takođe bio "pod opsadom".

Revanš utakmica plej-ofa za Ligu šampiona između Salcburga i Crvene zvezde biće odigrana u sredu od 21 čas. Prvi meč u Beogradu završen je bez golova.

UPUTSTVA NA SAJTU CRVENO-BELIH

Kako bi dolazak velikog broja navijača u grad podno Alpa u kom živi oko 150.000 stanovnika protekao u najboljem mogućem redu, oglasio se i FK Crvena zvezda, koji je na zvaničnom portalu objavio uputstva sastavljena u dogovoru sa austrijskim klubom i lokalnim vlastima.

"Zato je od strane austrijski policije i Fudbalskog kluba Red Bul Salcburg sačinjen predlog kretanja naših navijača na dan utakmice, koji je uslovan i ne znači da će biti organizovanog okupljanja navijača. Takođe, pozivaju se Zvezdini navijači iz inostranstva da poštuju dostojanstvo zemlje u kojoj se budu nalazili.

Što se tiče samog plana od strane domaćina, ako bude okupljanja navijača, mesto potencijalnog nalaženja u sredu na dan utakmice biće 'Griesgasse', koja je jedna od najpoznatijih ulica u stradom delu grada Salcburga, odakle bi se krenulo ka stadionu 'Red Bul arena'. Austrijska policija i FK Red Bul Salcburg su odredili veliku tribinu na južnoj strani stadiona za Zvezdine navijače, koja će biti posebno obezbeđena i kojoj pristalice Salcburga neće moći da priđu.

Na stadion 'Red Bul arena' moći će da se uđe dva sata pre meča, odnosno od 19 časova, a obezbeđen je i veliki parking kod tamošnjeg Sajma ('Messezentrum'), jer parkiranje kod samog stadiona neće biti moguće", navedeno je u saopštenju.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar