Видео: Сукоби у Бешикташу пред гостовање Партизана!

Фудбалери Партизана гостују у четвртак Бешикташу у реваншу баража за пласман у Лигу Европе, вероватно у идеалном тренутку.  Трзавице на Босфору: Бешикташ против Партизана без капитена и голмана, крај низа од 45 мечева без пораза и нервоза Кварежме и Арслана! И Црни орлови имају своје проблеме. . .

Фудбал 28.08.2018 | 19:15
Видео: Сукоби у Бешикташу пред гостовање Партизана!
Црно-бели нису изборили најповољнији резултат у Београду (1:1), али им на руку иду дешавања у турском клубу.

Наиме, Бешикташ је већ недељама уздрман због слабе форме, а све је ескалирало поразом од Анталије 3:2 протеклог викенда, код куће.

Међутим, пораз и лоша игра нису највећи проблем истанбулских црно-белих, већ лоши унутрашњи односи у тиму.

Проблем праве највећа звезда тима Рикардо Кварежма, те Толгај Арслан, који су били бесни на тренера Сенола Гунеша након што их је извео из игре.

Обојица играча су позвана на разговор са менџментом клуба, а Гунеш захрева строге санкције.

Видећемо да ли ће у Бешикташу успети да угасе ватру пре меча са Партизаном, који је на програму у четвртак увече.



Црвена звезда за Лигу шампиона, Партизан за Лигу Европе. Наизглед у много тежој ситуацији, јер је вечити ривал капарисао групну фазу Лиге Европе барем, док црно-бели имају и тежег ривала: Бешикташ у Истанбулу. Међутим, изгледа да и на Босфору имају своје проблеме који би могли да охрабре српског вицепрвака.

Неколико је разлога за умерени оптимизам. Најконкретнији: голман и капитен Бешикташа Толга Зенгин због проблема са коленом и куком није играо у недељном поразу од Анталије (2:3) и према последњим информацијама из Турске неће бити на располагању шефу струке Шенолу Гунешу и за реванш утакмицу. Уместо Зенгина, мрежу Црних орлова вероватно ће чувати 20-годишњи Утку Јувакуран, пошто Лорис Каријусјош није лиценциран, нити може да буде у овом тренутку.

Турски медији, истина склони сензационализму, баве се и наводним проблемима у свлачионици и акцентују случајеве Рикарда Кварежме и Толгаја Арслана, стрелца јединог гола за Бешикташ у Хумској. Арслан је против Анталије измењен већ у 36. минуту – до тада су гости већ постигли сва три гола – и одмах се изнервиран упутио ка свлачионици, уместо на клупу за резервне играче. Како тврде Турци: није у питању била повреда, већГунешово незадовољство Арслановом игром. Кварежма је потрајао до 90. минута, био је видно узнемирен, шутирао је рекламне паное приликом изласка са терена, али ценим да ту медији мало преувеливачавају ситуацију, јер како да не буде нервозан кад је његов тим изгубио?

Уосталом, пораз од Анталије био је Бешикташев први лигашки после 45 утакмица на Водафон Парку, отвореном још 11. априла 2016. године. Касније је тамо Бешикташ падао само пред великанима какви су Олимпик Лион и Бајерн у европским такмичењима, односно Фенербахче, али само у националном купу. Пораз од Анталије свима је тешко пао.

Гунеш је грмео на судију Халита Озкају, понављао да је успоравао игру, да је осакатио домаћи тим. Председник Фикрет Орман наљутио се на Кварежму и Арслана и наложио тренеру да са обојицом обави разговоре и објасни им да тако не смеју да се понашају.

Али било би наивно да се Паризан узда у проблеме у Истанбулу. Евентуални пролаз у групну фазу Лиге Европе мораће да заради. Задатак ће му отежати повратак Алвара Негреда, који због картона није играо у Хумској. Помињало се и да ће да иде из клуба, али је на крају процењено да је боље да остане. Вагнера Лова ће продати.

Ипак, није баш све идилично на Босфору и Партизан има своју шансу. Посебно зато што нас бар прошла сезона учи да Турци нису претерано одушевљени играњем у Лиги Европе. Фенербахче је тако испао од Вардара. Галатасарај од Естерсундса. Бешикташ је потрајао до осмине финала Лиге шампиона. Коштало га је то титуле у Турској.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар