Video: Sukobi u Bešiktašu pred gostovanje Partizana!

Fudbaleri Partizana gostuju u četvrtak Bešiktašu u revanšu baraža za plasman u Ligu Evrope, verovatno u idealnom trenutku.  Trzavice na Bosforu: Bešiktaš protiv Partizana bez kapitena i golmana, kraj niza od 45 mečeva bez poraza i nervoza Kvarežme i Arslana! I Crni orlovi imaju svoje probleme. . .

Fudbal 28.08.2018 | 19:15
Video: Sukobi u Bešiktašu pred gostovanje Partizana!
Crno-beli nisu izborili najpovoljniji rezultat u Beogradu (1:1), ali im na ruku idu dešavanja u turskom klubu.

Naime, Bešiktaš je već nedeljama uzdrman zbog slabe forme, a sve je eskaliralo porazom od Antalije 3:2 proteklog vikenda, kod kuće.

Međutim, poraz i loša igra nisu najveći problem istanbulskih crno-belih, već loši unutrašnji odnosi u timu.

Problem prave najveća zvezda tima Rikardo Kvarežma, te Tolgaj Arslan, koji su bili besni na trenera Senola Guneša nakon što ih je izveo iz igre.

Obojica igrača su pozvana na razgovor sa mendžmentom kluba, a Guneš zahreva stroge sankcije.

Videćemo da li će u Bešiktašu uspeti da ugase vatru pre meča sa Partizanom, koji je na programu u četvrtak uveče.



Crvena zvezda za Ligu šampiona, Partizan za Ligu Evrope. Naizgled u mnogo težoj situaciji, jer je večiti rival kaparisao grupnu fazu Lige Evrope barem, dok crno-beli imaju i težeg rivala: Bešiktaš u Istanbulu. Međutim, izgleda da i na Bosforu imaju svoje probleme koji bi mogli da ohrabre srpskog viceprvaka.

Nekoliko je razloga za umereni optimizam. Najkonkretniji: golman i kapiten Bešiktaša Tolga Zengin zbog problema sa kolenom i kukom nije igrao u nedeljnom porazu od Antalije (2:3) i prema poslednjim informacijama iz Turske neće biti na raspolaganju šefu struke Šenolu Gunešu i za revanš utakmicu. Umesto Zengina, mrežu Crnih orlova verovatno će čuvati 20-godišnji Utku Juvakuran, pošto Loris Karijusjoš nije licenciran, niti može da bude u ovom trenutku.

Turski mediji, istina skloni senzacionalizmu, bave se i navodnim problemima u svlačionici i akcentuju slučajeve Rikarda Kvarežme i Tolgaja Arslana, strelca jedinog gola za Bešiktaš u Humskoj. Arslan je protiv Antalije izmenjen već u 36. minutu – do tada su gosti već postigli sva tri gola – i odmah se iznerviran uputio ka svlačionici, umesto na klupu za rezervne igrače. Kako tvrde Turci: nije u pitanju bila povreda, većGunešovo nezadovoljstvo Arslanovom igrom. Kvarežma je potrajao do 90. minuta, bio je vidno uznemiren, šutirao je reklamne panoe prilikom izlaska sa terena, ali cenim da tu mediji malo preuvelivačavaju situaciju, jer kako da ne bude nervozan kad je njegov tim izgubio?

Uostalom, poraz od Antalije bio je Bešiktašev prvi ligaški posle 45 utakmica na Vodafon Parku, otvorenom još 11. aprila 2016. godine. Kasnije je tamo Bešiktaš padao samo pred velikanima kakvi su Olimpik Lion i Bajern u evropskim takmičenjima, odnosno Fenerbahče, ali samo u nacionalnom kupu. Poraz od Antalije svima je teško pao.

Guneš je grmeo na sudiju Halita Ozkaju, ponavljao da je usporavao igru, da je osakatio domaći tim. Predsednik Fikret Orman naljutio se na Kvarežmu i Arslana i naložio treneru da sa obojicom obavi razgovore i objasni im da tako ne smeju da se ponašaju.

Ali bilo bi naivno da se Parizan uzda u probleme u Istanbulu. Eventualni prolaz u grupnu fazu Lige Evrope moraće da zaradi. Zadatak će mu otežati povratak Alvara Negreda, koji zbog kartona nije igrao u Humskoj. Pominjalo se i da će da ide iz kluba, ali je na kraju procenjeno da je bolje da ostane. Vagnera Lova će prodati.

Ipak, nije baš sve idilično na Bosforu i Partizan ima svoju šansu. Posebno zato što nas bar prošla sezona uči da Turci nisu preterano oduševljeni igranjem u Ligi Evrope. Fenerbahče je tako ispao od Vardara. Galatasaraj od Estersundsa. Bešiktaš je potrajao do osmine finala Lige šampiona. Koštalo ga je to titule u Turskoj.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar