Могућ сусрет Дачића и Пацолија

У склопу неформалног састанка министара иностраних послова Процеса сарадње у Југоисточној Европи (СЕЕЦП), који ће се почетком септембра одржати у Бања Луци, биће сусрет Дачића и Пацолија.   Посљедњи пут Дачић и Пацоли били су заједно на министарском састанку о унапређењу вјерских слобода током јула у Вашингтону, чији домаћин је био државни секретар Сједињених Америчких Држава Мајк Помпео.

Босна и Херцеговина 28.08.2018 | 07:16
Могућ сусрет Дачића и  Пацолија
У Бањалуци 5. септембра бише одржан неформални састанак министара иностраних послова земаља Процеса сарадње у Југоисточној Европи (СЕЕЦП), чији домаћин ће бити министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак, сазнаје БН ТВ.

Учешће на овом скупу, према нашим сазнањима, потврдило је шест министара иностраних послова, међу којима је и српски министар инсотраних послова Ивица Дачић, али и министар иностраних послова у влади Приштине Беџет Пацоли.

У склопу неформалног састанка министара иностраних послова Процеса сарадње у Југоисточној Европи (СЕЕЦП) у Бањалуци биће сусрет Дачића и Пацолија, који су се посљедњи путсрели на министарском састанку о унапређењу вјерских слобода током јула у Вашингтону, чији домаћин је тада био државни секретар Сједињених Америчких Држава Мајк Помпео.

Процес сарадње у Југоисточној Европи (СЕЕЦП) је регионална иницијатива, која је настала 1996. године с циљем јачања добросусједских односа, стабилности и атмосфере повјерења у региону, те представља својеврстан глас региона Југоисточне Европе.

Званичници самопроглашеног Косова у Процесу сарадње у Југоисточној Европи (СЕЕЦП) учествују у складу са Бриселским споразумом и уз сагласност Србије.

Припреме за овај неформални састанак су већ у току, а долазак министара у Бања Луку предвиђен је дан раније.

БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар