Moguć susret Dačića i Pacolija

U sklopu neformalnog sastanka ministara inostranih poslova Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP), koji će se početkom septembra održati u Banja Luci, biće susret Dačića i Pacolija.   Posljednji put Dačić i Pacoli bili su zajedno na ministarskom sastanku o unapređenju vjerskih sloboda tokom jula u Vašingtonu, čiji domaćin je bio državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država Majk Pompeo.

Bosna i Hercegovina 28.08.2018 | 07:16
Moguć susret Dačića i  Pacolija
U Banjaluci 5. septembra biše održan neformalni sastanak ministara inostranih poslova zemalja Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP), čiji domaćin će biti ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak, saznaje BN TV.

Učešće na ovom skupu, prema našim saznanjima, potvrdilo je šest ministara inostranih poslova, među kojima je i srpski ministar insotranih poslova Ivica Dačić, ali i ministar inostranih poslova u vladi Prištine Bedžet Pacoli.

U sklopu neformalnog sastanka ministara inostranih poslova Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP) u Banjaluci biće susret Dačića i Pacolija, koji su se posljednji putsreli na ministarskom sastanku o unapređenju vjerskih sloboda tokom jula u Vašingtonu, čiji domaćin je tada bio državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država Majk Pompeo.

Proces saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP) je regionalna inicijativa, koja je nastala 1996. godine s ciljem jačanja dobrosusjedskih odnosa, stabilnosti i atmosfere povjerenja u regionu, te predstavlja svojevrstan glas regiona Jugoistočne Evrope.

Zvaničnici samoproglašenog Kosova u Procesu saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP) učestvuju u skladu sa Briselskim sporazumom i uz saglasnost Srbije.

Pripreme za ovaj neformalni sastanak su već u toku, a dolazak ministara u Banja Luku predviđen je dan ranije.

BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar