УСО: Лајовић зауставио Џумхура!

Јачи од бола – преокрет Лајовића против Џумхура! Душан Лајовић најавио је одличан УС Опена за српске тенисере пласманом у друго коло последњег Гренд слема сезоне.  Најбољи бх. тенисер добио први сет, а потом изгубио наредна три.

Тенис 27.08.2018 | 23:53
УСО: Лајовић зауставио Џумхура!
Дамир Џумхур елиминисан је већ у првом колу посљедњег грен слема сезоне.

Душан Лајовић савладао је Џумхура резултатом 3:1 (3:6, 6:1, 6:3, 6:4).

Најбољи бх. тенисе добро је почео и добио први сет 6:3, и то послије три добијена брејка.

Међутим, Џумхур је потом стао и српски тенисер добио је наредна четири гема , да би потом брејком рутински завршио други сет – 6:1.

У трећем сету Џумхур је поново изгубио свој први сервис гем и тја један брејк био је довољан Лајовићу за освајање овог сета – 6:3.

Бх. тенисер у четвртом сету успио је да врати брејк за 2:2, али не да то понови послије брејка Лајовића за 5:4. Српски тенисер у посљењем гему искористио је трећу меч лопту за побједу и пласман у друго коло.

Лајовић је упркос проблемима са повредом стопала савладао Дамира Џумхура из БиХ после преокрета са 3:6, 6:1, 6:3, 6:4.

Дуци је забележио прву победу у главном жребу УСО, а од исцрпљености после напорног дуела по топлом и спарном времено није имао снаге ни да је поштено прослави.

Србин је одиграо на високом нивоу цео меч у Њујорку, али је угрозио победу неочекиваном падом након што је имао сервис за 3:0.

Џумхур је пронашао мотивацију после лошег старта и одлично одиграо у завршници првог сета, преокренувши на 6:3. 

Међутим, већ након што је окончао серију Сарајлије од четири гема Лајовић је најавио да ће он да се пита за резултат у наставку меча. 

Тако је и било, други и трећи сет је преламао брејковима већ на први сервис-гем ривала, након чега је суверено чувао свој и искусно освајао поене. 

Али, проблем са стопалом га је успорио у трећем сету који после вишеминутне помоћи лекара успева да приведе крају. 

Џумхур је видео своју прилику и кренуо агресивније у ИИИ сет, није га пољуљао ни нови рано изгубљен сервис јер одмах враћа брејк. 

Међутим, Лајовић брзо успоставља већ виђену конторлу, сигурним сервисом диктира ритам чекајући на грешку или пад концентрације ривала, што се догодило у деветом гему и Србин ту прилику не пропушта. 

Одмах прави брејк, а онда га у наредном гему из трећег покушаја капитализује у победу над 35 места боље рангираним тенисером. 

Лајовића у другој рунди УСО чека бољи из дуела између Британца Камерона Норија (67. на АТП), те Аустралијанца Џордана Томпсона (108). 

Душан Лајовић "пробио је лед" што се тиче српских тенисера у главном жребу УС опена, али и на индивидуалном плану, будући да је забележио прву победу у каријери на том гренд слем турниру!

Губио је Дуци од Јержија Јановича 2014, од Беное Пера 2016, па од Рафаела Надала прошле године, има уз то два пораза на старту квалификација, али у понедељак је на све то ставио тачку.

Савладао је Дамира Џумхура резултатом 3:1 (3:6, 6:1, 6:3, 6:4) и без много драме прошао у друго коло.

Тамо чека Британца Камерона Норија, који је 67. на АТП листи, или Џордана Томпсона (108) из Аустралије. У сваком случају, имаће сасвим реалне изгледе да прескочи још једну препреку.

Много садржајнији за наше љубитеље тениса биће уторак, када на терен излазе преостала четворица тенисера и једина тенисерка.

Играће Ласло Ђере - Леонардо Мајер (Аргентина), Виктор Троицки - Тенис Сандгрен (САД), Новак Ђоковић - Мартон Фучович (Мађарска), Филип Крајиновић - Метју Ебден (Аустралија) и Александра Крунић - Тимеа Бачински (Швајцарска).

Сигурне Мугуруса и Ђорђи, испале Радвањска и Пављученкова. Гарбиње Мугуруса лако је изборила друго коло УС Опена, док је свој наступ завршила Агњешка Радвањска.

Мугуруса је дозволила само три гема Кинескињи Шуиа Женг, победила је 6:3, 6:0.

С друге стране, Радвањска је глатко поражена од Немице Татјане Марије са 6:3, 6:3.

Сигурне победе оствариле су још Камила Ђорђи и Ешли Барти, док су Екатерини Макаровој била потребна три сета. 

Каролина Плишкова је тек у тај-брејку другог сломила Казахстанку Дијас, док је Анастасија Пављученкова елиминисала од Швеђанке Петерско после преокрета. 

Даље су прошле још Севастова и Мучова. 

Извор: мондо.ба/Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар