USO: Lajović zaustavio Džumhura!

Jači od bola – preokret Lajovića protiv Džumhura! Dušan Lajović najavio je odličan US Opena za srpske tenisere plasmanom u drugo kolo poslednjeg Grend slema sezone.  Najbolji bh. teniser dobio prvi set, a potom izgubio naredna tri.

Tenis 27.08.2018 | 23:53
USO: Lajović zaustavio Džumhura!
Damir Džumhur eliminisan je već u prvom kolu posljednjeg gren slema sezone.

Dušan Lajović savladao je Džumhura rezultatom 3:1 (3:6, 6:1, 6:3, 6:4).

Najbolji bh. tenise dobro je počeo i dobio prvi set 6:3, i to poslije tri dobijena brejka.

Međutim, Džumhur je potom stao i srpski teniser dobio je naredna četiri gema , da bi potom brejkom rutinski završio drugi set – 6:1.

U trećem setu Džumhur je ponovo izgubio svoj prvi servis gem i tja jedan brejk bio je dovoljan Lajoviću za osvajanje ovog seta – 6:3.

Bh. teniser u četvrtom setu uspio je da vrati brejk za 2:2, ali ne da to ponovi poslije brejka Lajovića za 5:4. Srpski teniser u posljenjem gemu iskoristio je treću meč loptu za pobjedu i plasman u drugo kolo.

Lajović je uprkos problemima sa povredom stopala savladao Damira Džumhura iz BiH posle preokreta sa 3:6, 6:1, 6:3, 6:4.

Duci je zabeležio prvu pobedu u glavnom žrebu USO, a od iscrpljenosti posle napornog duela po toplom i sparnom vremeno nije imao snage ni da je pošteno proslavi.

Srbin je odigrao na visokom nivou ceo meč u Njujorku, ali je ugrozio pobedu neočekivanom padom nakon što je imao servis za 3:0.

Džumhur je pronašao motivaciju posle lošeg starta i odlično odigrao u završnici prvog seta, preokrenuvši na 6:3. 

Međutim, već nakon što je okončao seriju Sarajlije od četiri gema Lajović je najavio da će on da se pita za rezultat u nastavku meča. 

Tako je i bilo, drugi i treći set je prelamao brejkovima već na prvi servis-gem rivala, nakon čega je suvereno čuvao svoj i iskusno osvajao poene. 

Ali, problem sa stopalom ga je usporio u trećem setu koji posle višeminutne pomoći lekara uspeva da privede kraju. 

Džumhur je video svoju priliku i krenuo agresivnije u III set, nije ga poljuljao ni novi rano izgubljen servis jer odmah vraća brejk. 

Međutim, Lajović brzo uspostavlja već viđenu kontorlu, sigurnim servisom diktira ritam čekajući na grešku ili pad koncentracije rivala, što se dogodilo u devetom gemu i Srbin tu priliku ne propušta. 

Odmah pravi brejk, a onda ga u narednom gemu iz trećeg pokušaja kapitalizuje u pobedu nad 35 mesta bolje rangiranim teniserom. 

Lajovića u drugoj rundi USO čeka bolji iz duela između Britanca Kamerona Norija (67. na ATP), te Australijanca Džordana Tompsona (108). 

Dušan Lajović "probio je led" što se tiče srpskih tenisera u glavnom žrebu US opena, ali i na individualnom planu, budući da je zabeležio prvu pobedu u karijeri na tom grend slem turniru!

Gubio je Duci od Jeržija Janoviča 2014, od Benoe Pera 2016, pa od Rafaela Nadala prošle godine, ima uz to dva poraza na startu kvalifikacija, ali u ponedeljak je na sve to stavio tačku.

Savladao je Damira Džumhura rezultatom 3:1 (3:6, 6:1, 6:3, 6:4) i bez mnogo drame prošao u drugo kolo.

Tamo čeka Britanca Kamerona Norija, koji je 67. na ATP listi, ili Džordana Tompsona (108) iz Australije. U svakom slučaju, imaće sasvim realne izglede da preskoči još jednu prepreku.

Mnogo sadržajniji za naše ljubitelje tenisa biće utorak, kada na teren izlaze preostala četvorica tenisera i jedina teniserka.

Igraće Laslo Đere - Leonardo Majer (Argentina), Viktor Troicki - Tenis Sandgren (SAD), Novak Đoković - Marton Fučovič (Mađarska), Filip Krajinović - Metju Ebden (Australija) i Aleksandra Krunić - Timea Bačinski (Švajcarska).

Sigurne Mugurusa i Đorđi, ispale Radvanjska i Pavljučenkova. Garbinje Mugurusa lako je izborila drugo kolo US Opena, dok je svoj nastup završila Agnješka Radvanjska.

Mugurusa je dozvolila samo tri gema Kineskinji Šuia Ženg, pobedila je 6:3, 6:0.

S druge strane, Radvanjska je glatko poražena od Nemice Tatjane Marije sa 6:3, 6:3.

Sigurne pobede ostvarile su još Kamila Đorđi i Ešli Barti, dok su Ekaterini Makarovoj bila potrebna tri seta. 

Karolina Pliškova je tek u taj-brejku drugog slomila Kazahstanku Dijas, dok je Anastasija Pavljučenkova eliminisala od Šveđanke Petersko posle preokreta. 

Dalje su prošle još Sevastova i Mučova. 

Izvor: mondo.ba/B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar