Званично: Најскупље појачање у историји Валенсије!

Слепи мишеви срушили рекорд!

Фудбал 28.08.2018 | 10:15
Званично: Најскупље појачање у историји Валенсије!
Званично је: Валенсија је вратила Гонсала Гуедеша! 

Португалско крило се враћа на Местаљу где је претходне сезоне блистао као позајмљен играч Пари Сен Жермена. 

Данас је на Корзици обављен кључни састанак челника Валенсије са спортским директором француског клуба Антером Енрикеом и Гуедешовим менаџером Жоржом Мендешом на којем је постигнут договор око трансфера. Валенсија је довела Португалца за 40.000.000 евра уз бонусе који трансфер могу да подигну на 50.000.000 евра. ПСЖ је хтео да убаци повратну клаузулу ако буде желео једног дана да врати Португалца, али је Валенсија успела да ту опцију избаци из уговора. 

Гуедеш је најскупљи играч у историји Валенсије пошто је досадашњи рекордер био Родриго Морено који је Бенфики плаћен 30.000.000 евра. 

Свеци су купили Гуедеша пре годину и по из Бенфике за 30.000.000 евра као једног од највећих талената европског фудбала. Победили су у трци Манчестер Јунајтед који је био озбиљно загризао за Португалца. Међутим, Гуедеш се није снашао на Парку принчева, није ни добио неку велику минутажу и после шест месеци је позајмљен Валенсији. На Местаљи је експлодирао и био један од најзаслужнијих за повратак Слепих мишева у Лиги шампиона. Цена му је скочила и ПСЖ га је вратио с намером да заради на њему.

Желео је да остане на Местаљи, Валенсија је желела да га откупи одмах на почетку прелазног рока, али су Свеци тражили нереалних 80.000.000 евра и прича је утихнула. Како се од тада није појавио озбиљан купац, Валенсија и ПСЖ су опет отворили преговоре и договор је постигнут за исту ону суму коју је шпански клуб нудио пре два месеца. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар