Zvanično: Najskuplje pojačanje u istoriji Valensije!

Slepi miševi srušili rekord!

Fudbal 28.08.2018 | 10:15
Zvanično: Najskuplje pojačanje u istoriji Valensije!
Zvanično je: Valensija je vratila Gonsala Guedeša! 

Portugalsko krilo se vraća na Mestalju gde je prethodne sezone blistao kao pozajmljen igrač Pari Sen Žermena. 

Danas je na Korzici obavljen ključni sastanak čelnika Valensije sa sportskim direktorom francuskog kluba Anterom Enrikeom i Guedešovim menadžerom Žoržom Mendešom na kojem je postignut dogovor oko transfera. Valensija je dovela Portugalca za 40.000.000 evra uz bonuse koji transfer mogu da podignu na 50.000.000 evra. PSŽ je hteo da ubaci povratnu klauzulu ako bude želeo jednog dana da vrati Portugalca, ali je Valensija uspela da tu opciju izbaci iz ugovora. 

Guedeš je najskuplji igrač u istoriji Valensije pošto je dosadašnji rekorder bio Rodrigo Moreno koji je Benfiki plaćen 30.000.000 evra. 

Sveci su kupili Guedeša pre godinu i po iz Benfike za 30.000.000 evra kao jednog od najvećih talenata evropskog fudbala. Pobedili su u trci Mančester Junajted koji je bio ozbiljno zagrizao za Portugalca. Međutim, Guedeš se nije snašao na Parku prinčeva, nije ni dobio neku veliku minutažu i posle šest meseci je pozajmljen Valensiji. Na Mestalji je eksplodirao i bio jedan od najzaslužnijih za povratak Slepih miševa u Ligi šampiona. Cena mu je skočila i PSŽ ga je vratio s namerom da zaradi na njemu.

Želeo je da ostane na Mestalji, Valensija je želela da ga otkupi odmah na početku prelaznog roka, ali su Sveci tražili nerealnih 80.000.000 evra i priča je utihnula. Kako se od tada nije pojavio ozbiljan kupac, Valensija i PSŽ su opet otvorili pregovore i dogovor je postignut za istu onu sumu koju je španski klub nudio pre dva meseca. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar