Капитен Лазић: Неће бити проблема са странцима!

Добро је да смо сви одмах на окупу! "Први пут после не знам ни ја колико година да је екипа отпочетка заједно. Да не чекамо никога из репрезентације. Или око довођења играча. Комплетни смо", каже играч са најдужим стажом у црвено-белом дресу.

Кошарка 29.08.2018 | 10:30
Капитен Лазић: Неће бити проблема са странцима!
Навикли смо да га гледамо како даје све од себе на паркету. Бранко Лазић је капитен црвено-белих, а његов утицај ће бити веома битан ове године када је тим промењен из корена и када има доста странаца у екипи.

Лазић је играч са најдужим стажом у овом тиму Црвене звезде.

Његова реч ће морати да се слуша. Ипак и сам каже да није најискуснији играч у тиму.

"Јесам са најдужим стажом, али нисам са највише искуства. Има ту један играч који има мало више искуства од мене (Перпероглу). У сваком случају драго ми је да смо се окупили после толике паузе. Први пут после не знам ни ја колико година да је екипа отпочетка заједно. Да не чекамо никога из репрезентације. Или око довођења играча. Комплетни смо", рекао је Лазић новинарима на отвореном тренингу.

Екипа је већ почела припреме, ради се на физичкој спреми. Лазић каже да је задовољан тим делом.

"Радимо већ увелико. Пре неки дан смо прешли у Пионир. Атмосфера је заиста сјајна. Сви момци који су дошли ту одлично раде. Снашли су се. Залагање је стварно на максималном нивоу. Мислим да су свесни где су дошли. И величине клуба. Сходно томе се и понашају"

Милан Томић је нови тренер. Какви су његови захтеви за Лазића и какав је његов утицај у свлачионици? Познато је да ту мора да буде на нивоу.

"Надам се да ћу и на терену бити на нивоу. Шалим се. Још смо у фази упознавања, причамо сваки дан. Ништа више не очекује од мене од онога што сам иначе показивао и до сада што се тиче терена. А што се тиче свлачионице - то такође мора да буде под контролом. И понашање и све. Мислим да неће бити проблема. Сви момци су стварно супер тако да неће бити проблема".

Чак шесторица странаца су у тиму. И већ су сви стигли у раној фази припрема су на располагању тренеру.

"Није сада толики проблем. Најбитније од свега је што су изузетни момци. Да нису проблематични. Да неко искаче из оквира који су постављени. То неће бити проблем. Упознаћемо се добро и дочекати спремно почетак сезоне".

Нов је тим, а и даље су највише амбиције. Превасходно титула у АБА лиги.

"Једина разлика је што је тренер раније био константан, али се и тада мењало од пет до девет играча. Ове године јесте специфичније. Нов је тренер, доста нових играча. У Звезди су амбиције на највишем могућем нивоу. Прошла сезона није прошла сјајно, нисмо успели да се пласирамо у Евролигу, тако да је ове године то додатни мотив".

АБА лига би могла да буде никад изједначенија. Можда и никад јача...

"Јесте. Откад ја играм, ово ми је десета или 11. сезона, мислим 10. у Јадранској лиги. Мислим да никада није била јача. Доста тимова ће конкурисати за прва четири меча. Сви су се појачали. Сви желе трофеј, сви желе пласман у Евролигу. Биће тешко, али на нама је да испунимо циљеве због којих смо доведени овде. Само о томе размишљамо", јасан је Лазић.

Освајање АБА лиге. Сигурно први циљ Црвене звезде у наредној сезони.

Извор: моззартспорт

Фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар