Kapiten Lazić: Neće biti problema sa strancima!

Dobro je da smo svi odmah na okupu! "Prvi put posle ne znam ni ja koliko godina da je ekipa otpočetka zajedno. Da ne čekamo nikoga iz reprezentacije. Ili oko dovođenja igrača. Kompletni smo", kaže igrač sa najdužim stažom u crveno-belom dresu.

Košarka 29.08.2018 | 10:30
Kapiten Lazić: Neće biti problema sa strancima!
Navikli smo da ga gledamo kako daje sve od sebe na parketu. Branko Lazić je kapiten crveno-belih, a njegov uticaj će biti veoma bitan ove godine kada je tim promenjen iz korena i kada ima dosta stranaca u ekipi.

Lazić je igrač sa najdužim stažom u ovom timu Crvene zvezde.

Njegova reč će morati da se sluša. Ipak i sam kaže da nije najiskusniji igrač u timu.

"Jesam sa najdužim stažom, ali nisam sa najviše iskustva. Ima tu jedan igrač koji ima malo više iskustva od mene (Perperoglu). U svakom slučaju drago mi je da smo se okupili posle tolike pauze. Prvi put posle ne znam ni ja koliko godina da je ekipa otpočetka zajedno. Da ne čekamo nikoga iz reprezentacije. Ili oko dovođenja igrača. Kompletni smo", rekao je Lazić novinarima na otvorenom treningu.

Ekipa je već počela pripreme, radi se na fizičkoj spremi. Lazić kaže da je zadovoljan tim delom.

"Radimo već uveliko. Pre neki dan smo prešli u Pionir. Atmosfera je zaista sjajna. Svi momci koji su došli tu odlično rade. Snašli su se. Zalaganje je stvarno na maksimalnom nivou. Mislim da su svesni gde su došli. I veličine kluba. Shodno tome se i ponašaju"

Milan Tomić je novi trener. Kakvi su njegovi zahtevi za Lazića i kakav je njegov uticaj u svlačionici? Poznato je da tu mora da bude na nivou.

"Nadam se da ću i na terenu biti na nivou. Šalim se. Još smo u fazi upoznavanja, pričamo svaki dan. Ništa više ne očekuje od mene od onoga što sam inače pokazivao i do sada što se tiče terena. A što se tiče svlačionice - to takođe mora da bude pod kontrolom. I ponašanje i sve. Mislim da neće biti problema. Svi momci su stvarno super tako da neće biti problema".

Čak šestorica stranaca su u timu. I već su svi stigli u ranoj fazi priprema su na raspolaganju treneru.

"Nije sada toliki problem. Najbitnije od svega je što su izuzetni momci. Da nisu problematični. Da neko iskače iz okvira koji su postavljeni. To neće biti problem. Upoznaćemo se dobro i dočekati spremno početak sezone".

Nov je tim, a i dalje su najviše ambicije. Prevashodno titula u ABA ligi.

"Jedina razlika je što je trener ranije bio konstantan, ali se i tada menjalo od pet do devet igrača. Ove godine jeste specifičnije. Nov je trener, dosta novih igrača. U Zvezdi su ambicije na najvišem mogućem nivou. Prošla sezona nije prošla sjajno, nismo uspeli da se plasiramo u Evroligu, tako da je ove godine to dodatni motiv".

ABA liga bi mogla da bude nikad izjednačenija. Možda i nikad jača...

"Jeste. Otkad ja igram, ovo mi je deseta ili 11. sezona, mislim 10. u Jadranskoj ligi. Mislim da nikada nije bila jača. Dosta timova će konkurisati za prva četiri meča. Svi su se pojačali. Svi žele trofej, svi žele plasman u Evroligu. Biće teško, ali na nama je da ispunimo ciljeve zbog kojih smo dovedeni ovde. Samo o tome razmišljamo", jasan je Lazić.

Osvajanje ABA lige. Sigurno prvi cilj Crvene zvezde u narednoj sezoni.

Izvor: mozzartsport

Foto: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar