Салцбургов капитен: Зашто би били нервозни?

Пролазили смо у реваншима Лацио, Дортмунд, Реал Сосиједад. . . ! Најискуснији члан аустријског шампиона одише самопоуздањем.

Фудбал 29.08.2018 | 09:00
Салцбургов капитен: Зашто би били нервозни?
Ред Бул Салцбург је у нову сезону ушао са новим капитеном. Леви бек Андреас Улмер је наследио траку ог искусног чувара мреже Валкеа којег је на голу сменио Цицан Станковић.

Улмер је један од играча са највећим искуством у аустријском тиму и један од најбољих сведоко Салсбурговог страдања у квалификацијама за Лигу шампиона у минулих десетак година. До сада је леви бек одиргао чак 30 утакмицама у квалификацијама за Лигу шампиона (укупно 85 у УЕФА такмичењима!) за Бикове и ниједном се није пласирао у групну фазу. Играо је у чак осам од 10 покушаја за Лигу шампиона откако је Ред Бул загосподарио у клубу.

„Никад нисам био тамо, а пробао сам много пута да уђем. Заиста бих волео да упишем и играње у Лиги шампиона у биографију“, рекао је Улмер аустријским медијима.

Очекује да Црвена звезда исто игра у реваншу као у првом мечу.

„Опет че играти слично. Трансформисаће се из одбране у напад и брзо нас нападати. Зато морамо да будемо јако пажљиви. Мораћемо да контролишемо утракмицу и играмо директно пред њиховим голом“.

Аустријски медији потенцирају Салцбургове неуспехе у лову на пласман у елитно такмичење. Притисак је на аустријском шампиону у реваншу.

„Сигурно нисмо нервозни. Имамо 0:0 у гостима и реванш на свом терену. Зашто би били нервозни? Имамо лепа искуства из прошле сезоне када смо у реваншима пролазили Борусију, Реал Сосиједад и Лацио“.

Потенцира се и малдост и неискуство неких играча аустријског првака.

„Искуство није питање година. Играли смо одлично прошле сезоне у Лиги Европе, а било нас је и старих, и младих“.

Улмер каже да га капитенска трака није променила.

„То ме није учинило ни гласнијим, ни тишим. Понашам се као и пре. Одрасле смо особе и знамо како треба да се комуницира“.

Посебно му је драго то је у екипи и даље Штефан Лајнер, десни бек за којег је Наполи цело лето нудио 15.000.000 евра.

„Презадовољан сам што је Стиви остао. Он је веома важан део тима“.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар