Salcburgov kapiten: Zašto bi bili nervozni?

Prolazili smo u revanšima Lacio, Dortmund, Real Sosijedad. . . ! Najiskusniji član austrijskog šampiona odiše samopouzdanjem.

Fudbal 29.08.2018 | 09:00
Salcburgov kapiten: Zašto bi bili nervozni?
Red Bul Salcburg je u novu sezonu ušao sa novim kapitenom. Levi bek Andreas Ulmer je nasledio traku og iskusnog čuvara mreže Valkea kojeg je na golu smenio Cican Stanković.

Ulmer je jedan od igrača sa najvećim iskustvom u austrijskom timu i jedan od najboljih svedoko Salsburgovog stradanja u kvalifikacijama za Ligu šampiona u minulih desetak godina. Do sada je levi bek odirgao čak 30 utakmicama u kvalifikacijama za Ligu šampiona (ukupno 85 u UEFA takmičenjima!) za Bikove i nijednom se nije plasirao u grupnu fazu. Igrao je u čak osam od 10 pokušaja za Ligu šampiona otkako je Red Bul zagospodario u klubu.

„Nikad nisam bio tamo, a probao sam mnogo puta da uđem. Zaista bih voleo da upišem i igranje u Ligi šampiona u biografiju“, rekao je Ulmer austrijskim medijima.

Očekuje da Crvena zvezda isto igra u revanšu kao u prvom meču.

„Opet če igrati slično. Transformisaće se iz odbrane u napad i brzo nas napadati. Zato moramo da budemo jako pažljivi. Moraćemo da kontrolišemo utrakmicu i igramo direktno pred njihovim golom“.

Austrijski mediji potenciraju Salcburgove neuspehe u lovu na plasman u elitno takmičenje. Pritisak je na austrijskom šampionu u revanšu.

„Sigurno nismo nervozni. Imamo 0:0 u gostima i revanš na svom terenu. Zašto bi bili nervozni? Imamo lepa iskustva iz prošle sezone kada smo u revanšima prolazili Borusiju, Real Sosijedad i Lacio“.

Potencira se i maldost i neiskustvo nekih igrača austrijskog prvaka.

„Iskustvo nije pitanje godina. Igrali smo odlično prošle sezone u Ligi Evrope, a bilo nas je i starih, i mladih“.

Ulmer kaže da ga kapitenska traka nije promenila.

„To me nije učinilo ni glasnijim, ni tišim. Ponašam se kao i pre. Odrasle smo osobe i znamo kako treba da se komunicira“.

Posebno mu je drago to je u ekipi i dalje Štefan Lajner, desni bek za kojeg je Napoli celo leto nudio 15.000.000 evra.

„Prezadovoljan sam što je Stivi ostao. On je veoma važan deo tima“.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar