Пронаћи и казнити нападаче

Комесар за људска права Савјета Европе Дуња Мијатовић на својој Фацебоок страници реаговала је поводом напада на новинара БН ТВ Владимира Ковачевића.

Босна и Херцеговина 27.08.2018 | 17:11
Пронаћи и казнити нападаче
- Дубоко сам шокирана насилним нападом на новинара БН телевизије Владимира Ковачевића у Бањој Луци. Ово је само посљедњи у низу од неколико алармантних напада на новинаре и медијске раднике у Босни и Херцеговини", каже Мијатовић.

Она је изразила солидарност према њему и свим други новинарима који су били жртве напада.

- Позивам власти Републике Српске да пронађу и казне одговорне за напад и да појачају напоре у сврху стварања атмосфере у којој новинари могу слободно радити", навела је она.

"Политичари на водећим позицијама треба да престану да користе запаљиву реторику, укључујући личне увреде против новинара, што директно води ка самоцензури новинара и подстрекавању на насиље над њима – изјавила је  Мијатовић, саопштено је из ОЕБС-а.

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Калесија

27.08.2018 16:42

ја ја...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реал

27.08.2018 17:16

Није цудно сто се то десава са новинарима када владајуци оптузују БН телевизију која реално извјестава о свим десавањима. Самим тим и напади долазе од оних који подрзавају нералност.

Name

БОБА

29.08.2018 19:49

СВИ КОЈИ СУ СЕ ОГЛАСИЛИ ПОВОДОМ ВЛАДИМИРА КОВАЧЕВИЋА СУ ЉУДИ.СВАКА ИМ ЧАСТ А СВИ ОНИ КОЈИ НИСУ НЕКА СЕ СТИДЕ ЗАШТО СЕ КРИЈУ МИ ТО ЗНАМО.

ОДГОВОРИТЕ