Pronaći i kazniti napadače

Komesar za ljudska prava Savjeta Evrope Dunja Mijatović na svojoj Facebook stranici reagovala je povodom napada na novinara BN TV Vladimira Kovačevića.

Bosna i Hercegovina 27.08.2018 | 17:11
Pronaći i kazniti napadače
- Duboko sam šokirana nasilnim napadom na novinara BN televizije Vladimira Kovačevića u Banjoj Luci. Ovo je samo posljednji u nizu od nekoliko alarmantnih napada na novinare i medijske radnike u Bosni i Hercegovini", kaže Mijatović.

Ona je izrazila solidarnost prema njemu i svim drugi novinarima koji su bili žrtve napada.

- Pozivam vlasti Republike Srpske da pronađu i kazne odgovorne za napad i da pojačaju napore u svrhu stvaranja atmosfere u kojoj novinari mogu slobodno raditi", navela je ona.

"Političari na vodećim pozicijama treba da prestanu da koriste zapaljivu retoriku, uključujući lične uvrede protiv novinara, što direktno vodi ka samocenzuri novinara i podstrekavanju na nasilje nad njima – izjavila je  Mijatović, saopšteno je iz OEBS-a.

(Agencije)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Kalesija

27.08.2018 16:42

ja ja...

ODGOVORITE
Name

Реал

27.08.2018 17:16

Nije cudno sto se to desava sa novinarima kada vladajuci optuzuju BN televiziju koja realno izvjestava o svim desavanjima. Samim tim i napadi dolaze od onih koji podrzavaju neralnost.

Name

BOBA

29.08.2018 19:49

SVI KOJI SU SE OGLASILI POVODOM VLADIMIRA KOVAČEVIĆA SU LJUDI.SVAKA IM ČAST A SVI ONI KOJI NISU NEKA SE STIDE ZAŠTO SE KRIJU MI TO ZNAMO.

ODGOVORITE