Почиње одбројавање до Мундобаскета...

У петак 31. августа бићемо на тачно годину дана од отварања Светског купа у Кини.

Кошарка 28.08.2018 | 23:42
Почиње одбројавање до Мундобаскета...
Тим поводом ће ФИБА у осам градова домаћина Мундобаскета активирати сатове који ће одбројавати дане, сате, минуте и секунде до прве утакмице, 31. августа 2019. године.

Свечане церемоније биће од 31. августа до 12. септембра приређене у Пекингу, Шангају, Нанђингу, Вухану, Шенжену, Фошану, Донгуану и Гвангџоуу.

Сатове ће донирати швајцарска компанија "Тисо", која је спонзор ФИБА од 2008.

Мундобаскет биће одржан по новом систему и састојаће се од две групне фазе, док ће "нокаут" фаза почети четвртфиналним утакмицама.

За разлику од досадашњег система (четири групе од по шест екипа, након њих елиминације од осмине финала), у Кини ће 32 селекције бити распоређено у осам група. По две првопласиране избориће право наступа у другој фази, где за пролаз у четвртфинале опет треба бити први или други.

До сада је учешће на Мундобаскету "обезбедила" само Кина, као домаћин, док ће глобалне квалификације бити настављене 13. септембра и трајаће до 25. фебруара.

Актуелни вицешампион света, репрезентација Србије (скор 4-2), у групи је са Немачком (6-0), Грчком (6-0), Израелом (3-3), Грузијом (2-4) и Естонијом (2-4). У септембру јој предстоје мечеви против Грчке и Естоније, а циљ је заузети барем треће место.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар